Annonce
Haderslev

Fodbold for fremtiden

Annonce

Læserbrev:Haderslev Kommune er netop indgået i projekt, finansieret af Veluxfonden, mellem DBU, HFK og Jobcenteret. Samarbejdet har til hensigt at forsøge at få 26 af kommunens unge borgere, som pt. ikke er i beskæftigelse, ud på arbejdsmarkedet.

De unge mennesker kommer fra deres udgangspunkt, - nogle har personlige psykiske udfordringer, andre har måske haft misbrugsproblemer. Det er vigtigt, at vi som kommune skaber de rigtige muligheder for netop en målgruppe som denne, og jeg er oprigtigt glad for det indgåede samarbejde.Et fodboldhold er på mange måder som en arbejdsplads - udebliver man væk fra træning, går det ud over holdkammeraterne og holdets præstation - sådan er det også på virkelige arbejdsmarked.


Konceptet er baseret på træning, fodbold og ugentlige samtaler med jobcentrets jobformidlere. Og nej, der er ikke tale om, at vi skal fremtrylle nye landsholdstalenter, men derimod, at man via motion, samtaler og samhørighed kan være med til at give de unge mennesker en sund personlig udvikling og ruste dem til at starte i job eller uddannelse - en mulighed, som på nuværende tidspunkt virker uoverskuelig langt væk for de fleste af projektets deltagere.

Undervejs i forløbet og gennem de mange samtaler med jobformidlerne, bliver de unge introduceret for de muligheder, såsom virksomhedspraktik, som kunne matche deres interesse og lyst.

Et fodboldhold er på mange måder som en arbejdsplads - udebliver man væk fra træning, går det ud over holdkammeraterne og holdets præstation - sådan er det også på virkelige arbejdsmarked.

De unge mennesker har med dette projekt forpligtiget sig over for sig selv, men også over for deres nye holdkammerater - det er sejt gået, - og det kan være første skridt på deres vej, for at komme i ordinær beskæftigelse eller uddannelse.

Jeg glæder mig til at følge de unge mennesker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde For abonnenter

Barn skulle onanere med børste, og ung kvinde blev voldtaget: Læs uddrag af anklageskrift mod 22-årig fra Varde

Annonce