Annonce
forside

Fodboldbaner i kunstgræs

Søren Rasmussen

Læserbrev: KIF har netop indviet deres nye kunstgræsbane ved stadion, Autocentralen Park.

Vi forventer, at etableringen af en kunstgræsbane bliver en stor gevinst, der giver nye muligheder for at spille fodbold hele året.

Specielt forventer vi, at banen vil gavne foreningens yngre årgange, men det er jo også her, at udviklingen påbegyndes. Det går godt for KIF Fodbold, som vi alle spændt følger og håber det bedste for. 2. divisionsholdet spiller rigtig godt og forventningerne er store. Men det er altid vigtigt, at have fokus på næste årgang, de kommende talenter og fremtidens spillere.

I forbindelse med projektet omkring etablering af kunstgræsanlægget har der været et tæt og godt samarbejde mellem Kolding Realskole, KIF Fodbold, leverandøren af kunstgræsbanen og Kolding Kommune. Der skal også lyde en stor anerkendelse og tak for det solide arbejde, som mange frivillige "ildsjæle" har ydet i forbindelse med projektet.

Byrådets partier er netop blevet enige om yderligere tilskud til en kunstgræsbane ved stadion og en til Kolding. Ikke det fulde beløb, men et tilskud, så vi skal drøfte hvordan vi får en løsning sat sammen, til baner i fuld størrelse.

Der er flere berettige ønsker fra fodboldklubberne i Kolding Kommune, det er vi opmærksomme på. Men dette er en rigtig god begyndelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Annonce