Annonce
Haderslev

Fodbolddrøm går i opfyldelse: Nyt stadionbyggeri går i gang til sommer

Direktøren for SønderjyskE jubler. Spillere og publikum kan snart se frem til at få et færdigbygget stadion. Politikerne i udvalget for kultur og fritid har nikket ja til at fremrykke byggeriet af syd- og nordtribunen samt til udvidelsen af østtribunen. Der er byggestart i maj. Foto: Jacob Schultz

En mangeårig fodbolddrøm går i opfyldelse i år. Politikerne i udvalget for kultur og fritid har fremrykket byggeriet af syd- og nordtribunen. Ved udgangen af 2019 skal superligastadion i Haderslev været fuldt udbygget.

Haderslev: En mangeårig fodbolddrøm i Haderslev bliver en realitet et år hurtigere end planlagt.

Politikerne i Haderslev Byråds udvalg for kultur og fritid har netop vendt tommelfingeren opad for et forslag om at fremrykke udvidelsen af den eksisterende østtribune og byggeriet af den nye syd- og nordtribune. Allerede til sommer skal arbejdet i gang, og ifølge planerne skal superligaspillerne og publikum senest ved udgangen af 2019 - og ikke først i 2020 - kunne opleve den intensive stemning på et fuldt udbygget stadion.

- På grund af verdensmesterskaberne bliver sommerpausen længere. Derfor giver det god mening at fremrykke byggeriet, så der kommer mere sammenhæng i byggeriet, forklarer formanden for udvalget, Kjeld Thrane (K).

Direktøren for SønderjyskE er jublende lykkelig:

- Det bliver stort. Nu fremtidssikrer vi superligastadion og gør det endnu sjovere at gå til fodbold, siger Klaus B. Rasmussen.

Byggeriet kommer samlet til at koste 20 millioner kroner og begynder ifølge Klaus B. Rasmussen umiddelbart efter sæsonafslutningen i maj. I første omgang gælder det sydtribunen. Samtidig tager man fat på udvidelsen af østtribunen mod syd, så Fuglsangloungen bliver 25 procent større og får plads til 410 siddende mødedeltagere.

Annonce

stadion

Der er i forbindelse med budgetforhandlingerne for 2018 og overslagsårene afsat fem millioner kroner i 2018 og fem millioner kroner i 2019, samt 8,71 millioner kroner i 2020 til stadionbyggeriet.Rent teknisk bliver det HFK Tribune, der bliver bygherre på projektet.

Haderslev Kommune stiller en kommunegaranti på ti millioner til projektet.

Overdækkede pladser

Når hele stadion er færdigudbygget bliver der 5520 siddepladser og 5004 ståpladser, der alle er overdækkede.

- Alle tilskuerne kommer så til at stå i tørvejr, og vi får med færdiggørelsen en mere intim og lukket atmosfære og en helt anden lydkulisse. Det bliver stort at gå i gang, siger Klaus B. Rasmussen.

Tilstrømningen til fodbold steg med 50 procent, efter at den nye vesttribune blev bygget. Nu kommer der i gennemsnit 5000 tilskuere til hver hjemmekamp. Klaus B. Rasmussen forventer, at de nye tribuner vil øge det tal.

- Det viser i hvert fald, at det var den rigtige beslutning. Det smitter jo også af på Haderslev, der kommer flere til byen, siger direktøren.

Kjeld Thrane peger da også på, at fodbold er noget, der optager rigtig mange over hele landet.

- Det er med til at brande Haderslev og løfte byens status. Håbet er, at hvis en virksomhed eller fabrik overvejer at placere en afdeling i det østlige jylland, at den så også vil kigge mod Haderslev, siger Kjeld Thrane.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Annonce