Annonce
112

Fodboldfan straffet for at antænde fyrværkeri på stadion

Sådan så det ud, da Kolding IF og Vejle Boldklub i sidste sæson mødtes i pokalturneringen. Kolding vandt ved den lejlighed kampen 3-1. Arkivfoto: Søren Gylling
- Hvad enkeltpersoner foretager sig må stå for egen regning, skriver Woodside, som den 20-årige er medlem af. Fanklubben tager generelt afstand fra episoder, hvor pyroteknik er indblandet.
Annonce

Kolding: En Kolding IF-tilhænger er tirsdag blevet dømt for overtrædelse af fyrværkeriloven i forbindelse med pokalkampen mellem Kolding IF og Vejle Boldklub sidste år.

Den 20-årige fodboldfan fik en såkaldt udeblivelsesdom, da han ikke mødte op i Retten i Kolding, hvor den 20-årige blev idømt en bøde på 2000 kroner. Ifølge anklageskriftet antændte den 20-årige et stykke fyrværkeri eller pyroteknik under kampen sidste år, hvilket ikke er tilladt på danske fodboldstadions.

JydskeVestkysten har tidligere modtaget pressemeddelelser fra den 20-årige, der har skrevet på vegne af fangrupperingen Woodside. Fangruppen afviser dog i et skriftligt svar, at den 20-årige er medlem af Woodside, og at de ikke kender til pressemeddelelserne.

Samtidig skriver Woodside, at den 20-årige "ikke er kendt for pyroteknik". Fanklubben understreger, at den tager afstand fra episoder, hvor pyroteknik er involveret.

- Så hvad enkeltpersoner foretager sig må stå for egen regning, skriver fanklubben, der henviser til en tidligere udtalelse.

- Det er ikke Woodside, der fyrer pyro af. Vi er en fanklub ligesom KIF Support. Det er enkeltpersoner, der kommer på stadion, og vi er gået fra et tilskuergennemsnit sidste år på 700 til over 1500 i år på Kolding Stadion. Interessen er steget, der er kommet mange folk til, og vi kan ikke påtage os det fulde ansvar for enkeltpersoners handlinger på tribunen, det vil være umuligt for os, har Niclas Skøtt, der er grupperingens talsmand, tidligere sagt til JydskeVestkysten.

Det er ikke Woodside, der fyrer pyro af. Vi er en fanklub ligesom KIF Support. Det er enkeltpersoner, der kommer på stadion, og vi er gået fra et tilskuergennemsnit sidste år på 700 til over 1500 i år på Kolding Stadion. Interessen er steget, der er kommet mange folk til, og vi kan ikke påtage os det fulde ansvar for enkeltpersoners handlinger på tribunen, det vil være umuligt for os

Niclas Skøtt talsmand Woodside

Annonce

Aggressiv fankultur skal stoppes

Da Kolding IF den 11. oktober mødte Nykøbing FC, blev der fyret en nytårsraket ind over stadion, lige som der til en række af de foregående kampe har været tændt op i romerlys. Claus Holm-Søberg, bestyrelsesformand i Kolding IF, sagde ved den lejlighed, at nogle fans er blevet mere "hardcore", efter klubben er rykket op i 1. division.

Det skyldes i følge bestyrelsesformanden, at der er stor rivalisering mellem klubberne i Trekantområdet, og det overføres til andre kampe. Derfor vil ledelserne i Vejle Boldklub, FC Fredericia og Kolding IF vil sammen forsøge at sætte en stopper for den aggressive fankultur, som er begyndt at spire frem.

- Klubberne og politiet har en fælles ambition om at sikre, at de elementer, der kommer til fodbold for at lave ballade, de skal væk - ganske enkelt, har direktør i Vejle Boldklub Henrik Tønder sagt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce