Annonce
Kolding

Fodboldfans fra Kolding frikendt for at ødelægge inventar i bus for mange tusinde kroner

Retten i Kolding har nu slået en streg over kravet til Peter Riber, der er tidligere bestyrelsesmedlem i Kolding IF's fanklub, KIF Support, om at betale over 30.000 kroner i erstatning, efter at en busfuld af Kolding IF-fans ifølge busfirmaet havde ødelagt borde og gardiner i bussen. Ifølge retten kan det ikke bevises, at det var nogen af fodboldtilhængerne i bussen, som ødelagde inventaret. Peter Riber fik regningen, fordi det var ham, der på vegne af tilhængerne lejede bussen. Arkivfoto: Yilmaz Polat
For halvandet år siden krævede et busselskab erstatning fra Kolding IF's fanklub, efter at firmaet mente, at tilhængere fra Kolding IF havde ødelagt udstyr i en bus for over 30.000 kroner på vej hjem fra en kamp i Vejle. Nu har det tidligere bestyrelsesmedlem af fanklubben, som i sin tid bestilte bussen, vundet sagen og slipper for at skulle betale erstatning.

Kolding: Da en flok fodboldtilhængere fra Kolding IF i oktober 2019 kørte hjem i en lejet bus efter et lokalopgør mod Vejle Boldklub i Vejle, blev de efterfølgende beskyldt for at have smadret borde og ødelagt gardiner i bussen for over 30.000 kroner.

Regningen blev sendt til Peter Riber, som dengang var medlem af bestyrelsen for KIF Support og havde stået for at bestille de i alt to busser, som fragtede de mange koldingensiske fodboldfans til og fra kampen i Vejle.

Derfor var det også ham, der pludselig stod med en kæmpe regning. En indsamling blev ganske vist sat i gang i fanklubben, men de cirka 5000 kroner, som blev samlet ind, kunne kun dække en lille del af regningen fra busselskabet.

Annonce

Den nu 21-årige Peter Riber betalte ikke regningen, der kom fra busleje-portalen 3bustilbud, som han havde lejet bussen igennem. Bussen var ejet af Vejle Turisttrafik, hvis bus og chauffør også stod for selve kørslen før og efter den pågældende kamp, og dette firma sendte en regning til 3bustilbud, som så sendte den videre til Peter Riber.

Men han var uenig i busselskabets beskyldning om, at der var begået hærværk i bussen, og derfor endte sagen for nylig i retten.

Ingen beviser

Her er Peter Riber endt med at vinde sagen og har derfor rettens ord for, at han ikke skal betale regningen.

Ifølge retten er det nemlig ikke bevist, at skaderne på bussen er blevet forvoldt af Peter Riber eller de andre passagerer på den pågældende tur. Samtidig slås det fast, at der ikke lige efter busturen blev ført syn og skøn over skadernes omfang, ligesom det ikke kan udelukkes som usandsynligt, at skaderne i bussen var forvoldt, allerede før Peter Riber lejede bussen.

Den eneste udgift, han hænger på, er derfor et beløb på 1125 kroner for et nedrevet gardin, som en af de øvrige passagerer tidligere har erkendt at have revet ned på busturen.

- Jeg er enormt lettet. Sagen har fyldt meget, for det er ikke sjovt at hænge på sådan en kæmpe regning og få sådan nogle anklager smidt i hovedet. Fra starten har jeg været rimelig rystet, og jeg synes generelt, at Vejle Turisttrafiks håndtering af sagen har været uprofessionel, siger Peter Riber, der er flyttet fra Kolding for at uddanne sig.

Annonce

Busdirektør fastholder

Benny Petersen fra Vejle Turisttrafik holder trods dommen fast i, at fodboldfans fra Kolding ødelagde inventar for over 30.000 kroner på turen hjem fra Vejle-kampen.

- Det er utroligt, at man prøver at lægge det over på os med de ødelagte klapborde og nedrevne gardiner. Men når vi ikke kan pege på, hvem det er, vinder de, siger Benny Petersen.

Han forklarer, at busselskabet fremover vil sikre sig navne på alle passagerer, når det står for transport til og fra fodboldkampe. Desuden skal fodboldtilhængerne sidde på nummererede pladser i bussen, så firmaet ved, hvem der sad hvor.

Benny Petersen oplyser, at Vejle Turisttrafik har fået betaling for udbedring af skader på bussen fra 3bustilbud.

Peter Riber afviser Benny Petersens påstand om ansvar for ødelæggelserne, og han kalder det "på grænsen til injurierende", at busdirektøren fortsat fastholder, at fodboldfansene fra Kolding ødelagde inventar i bussen

Sagen

  • Ifølge domsudskriften fra sagen mod Peter Riber, som JydskeVestkysten er i besiddelse af, anser retten Peter Riber som den vindende part i sagen. Det er busselskabet, der skal betale sagsomkostningerne.
  • I rettens begrundelse står det, at det ikke kan anses for bevist, at skaderne på bussen er påført af Peter Riber "eller nogen, som han bærer ansvaret for".
  • Desuden peger retten på, at det som følge af vidneforklaringer ikke kan "udelukkes som usandsynligt, at skaderne var påført, allerede inden Peter Riber lejede bussen".
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Sydjylland

Region Syddanmark i top: Markant færre corona-patienter i respirator døde end i resten af landet

Annonce