Annonce
Sport

Fodboldfans i Hongkong viser igen foragt for Kina

Susana Vera/Reuters
Fodboldtilskuere i Hongkong vendte ryggen til under afspilningen af Kinas nationalmelodi før landskamp.

Fodboldtilhængere i Hongkong markerede tirsdag endnu engang deres foragt for Kina ved at vende ryggen til banen under afspilningen af den kinesiske nationalmelodi før VM-kvalifikationskampen mod Cambodia.

Selv om Hongkong har sit eget landshold, er nationalmelodien kinesisk.

Det er tredje gang inden for et par måneder, at borgere i Hongkong benytter en landskamp til at udtrykke utilfredshed med Kina.

Det samme skete før Hongkongs kamp mod Iran den 10. september.

Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) straffede Hongkongs fodboldforbund med en bøde på 15.000 schweizerfranc, svarende til 102.000 kroner, og nu kan endnu en bøde være på vej.

Også i kvalifikationskampen mod Bahrain i sidste uge buhede tilskuerne under afspilningen af den kinesiske nationalmelodi.

Derimod udviste de respekt for modstanderne ved at klappe efter Bahrains nationalmelodi.

Siden juni har Hongkong været præget af store prodemokratiske demonstrationer og protester rettet mod Kina.

Demonstrationerne har været i gang siden juni, og hundredtusindvis af vrede Hongkong-borgere har været på gaden.

Protesterne begyndte som en kritik af et lovforslag, men har udviklet sig til en bredere kritik af den kinesiske regerings indflydelse i regionen.

Hongkong har siden 1997 haft status som et særlig administrativt område under Kina, men millionbyen har fortsat en høj grad af selvstyre, indtil området efter planen overdrages til Kina i 2047.

Det lykkedes for øvrigt Hongkong at sikre sig sin første sejr tirsdag, da Cambodia blev sendt hjem med et nederlag på 0-2.

Dermed har holdet fem point efter fem kampe. Irak fører puljen med 11 point foran Bahrain med ni point.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce