Annonce
Sport

Fodboldfans i Hongkong viser igen foragt for Kina

Susana Vera/Reuters
Fodboldtilskuere i Hongkong vendte ryggen til under afspilningen af Kinas nationalmelodi før landskamp.

Fodboldtilhængere i Hongkong markerede tirsdag endnu engang deres foragt for Kina ved at vende ryggen til banen under afspilningen af den kinesiske nationalmelodi før VM-kvalifikationskampen mod Cambodia.

Selv om Hongkong har sit eget landshold, er nationalmelodien kinesisk.

Det er tredje gang inden for et par måneder, at borgere i Hongkong benytter en landskamp til at udtrykke utilfredshed med Kina.

Det samme skete før Hongkongs kamp mod Iran den 10. september.

Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) straffede Hongkongs fodboldforbund med en bøde på 15.000 schweizerfranc, svarende til 102.000 kroner, og nu kan endnu en bøde være på vej.

Også i kvalifikationskampen mod Bahrain i sidste uge buhede tilskuerne under afspilningen af den kinesiske nationalmelodi.

Derimod udviste de respekt for modstanderne ved at klappe efter Bahrains nationalmelodi.

Siden juni har Hongkong været præget af store prodemokratiske demonstrationer og protester rettet mod Kina.

Demonstrationerne har været i gang siden juni, og hundredtusindvis af vrede Hongkong-borgere har været på gaden.

Protesterne begyndte som en kritik af et lovforslag, men har udviklet sig til en bredere kritik af den kinesiske regerings indflydelse i regionen.

Hongkong har siden 1997 haft status som et særlig administrativt område under Kina, men millionbyen har fortsat en høj grad af selvstyre, indtil området efter planen overdrages til Kina i 2047.

Det lykkedes for øvrigt Hongkong at sikre sig sin første sejr tirsdag, da Cambodia blev sendt hjem med et nederlag på 0-2.

Dermed har holdet fem point efter fem kampe. Irak fører puljen med 11 point foran Bahrain med ni point.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Sjove mænd invaderer Nustrup

Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Esbjerg

Bilforhandler trækker sig ud af Ribe

Annonce