x
Annonce
forside

Fodboldfest for små og store

Tønder møder her Taulov-Skærbæk i en af U7-kampene. Foto: Jacob Schultz

For nogle er den indendørs fodboldturnering Sparekassen Bredebro Cup en tradition, mens den for andre er et nyt stævne i rækken. Søndag blev der sat punktum for tre dages fodboldfest i Bredebro.

BREDEBRO: Med 104 tilmeldte hold har der været fuld fart over feltet i begge haller i Bredebro Idrætscenter i denne weekend til det årligt tilbagevendende stævne i indendørs fodbold, Sparekassen Bredebro Cup. Spillerne er børn og unge, som spiller på alt fra U6-hold til U18 og U19. Og for mange, specielt de lidt ældre spillere, er turneringen blevet til en tradition. En tradition, som Mikkel Clausen i egenskab af at være stævneleder også er en fast del af.

- Der er heldigvis mange, som bruger stævnet som en fast tradition, de altid vender tilbage til ved den her tid hvert år. Faktisk er det sådan, at der hvert eneste efterår er en del, der ringer og spørger mig, om der nu bliver et stævne igen. Hidtil har svaret været ja, og vi er da også lige så mange deltagere i år som sidste år, forklarer den travle stævneleder.

Annonce

Der er heldigvis mange, som bruger stævnet som en fast tradition, de vender tilbage til ved den her tid hvert år. Faktisk er det sådan, at der hvert eneste efterår er en del, der ringer og spørger mig, om der bliver et stævne igen. Hidtil har svaret været ja, og vi er da også lige så mange deltagere i år som sidste år.

Mikkel Clausen, stævneleder ved Sparekassen Bredebro Cup.
Kim Germansen er træner for U7-drengene fra Taulov Skærbæk Idrætsforening. De tog turen til Bredebro på et afbud, og skulle egentligt have spillet i Horsens, hvor de dog endte på venteliste. Turen til Bredebro blev imidlertid så god, at han ikke afviser at holdet gentager kunststykket i 2019. Foto: Jacob Schultz

En sport for alle

Søndagens kampe for de yngste var langt hen ad vejen en lokal affære mellem Tønder, Højer og Skærbæk. Dog med udfordrere udefra - dem vender vi tilbage til.

Fra Tønder stillede Tønder SF med et enkelt hold i rækken, som blev ledet af Michael Pallesen. Han har ansvaret for holdet i indendørs fodbold, men faktisk er det ikke den eneste sport, som træneren og drengene har kastet sig over. En del af dem går både til håndbold og indendørs fodbold i øjeblikket, og Michael Pallesen er træner i begge dele.

- Jeg kender dem efterhånden ret godt, for jeg er også træner i udendørs fodbold samt håndbold, og en del af dem går til det hele. Kunsten på det her niveau er, at man skal lave det til en god sport for alle. I de små rækker spiller de ikke en egentlig turnering, men vi går da selv og holder lidt tal på, hvordan det hele går, siger Michael Pallesen med et smil.

Træner Michael Pallesen snakker her kampen igennem med sit U7-hold fra Tønder SF. Foto: Jacob Schultz

Tilrejsende hold

Store dele af Syd- og Sønderjylland er repræsenteret ved turneringen. Tidligere har Sparekassen Bredebro Cup også tiltrukket deltagere fra blandt andet Fyn, mens nogle af årets kilometerkonger kommer fra Taulov Skærbæk Idrætsforening ved Fredericia.

Her er Kim Germansen træner for U7-holdet, der er i direkte konkurrence med blandt andre Michael Pallesens spillere fra Tønder. For Kim Germansen er det imidlertid første gang, han er med til stævnet i Bredebro:

- Vi kommer fra Taulov og spiller i U7. Faktisk var vi tilmeldt et helt andet stævne i Horsens, men var på venteliste. Vi ville gerne ud at spille, så vi valgte at prøve noget nyt og meldte os til her - og det har vi bestemt ikke fortrudt. Det har været en super dag, og drengene har fået sig en rigtig god oplevelse ved at spille her, så det er virkelig godt, lyder det fra Kim Germansen.

Særligt opbakningen til stævnet i Bredebro imponerer:

- Det er et super fint stævne, det her. Der er virkelig god opbakning, og det er godt at se. Det gør også noget for drengenes oplevelse, at der er mange hold og mange tilskuere på plads herinde, forklarer han. Og netop den gode oplevelse er i virkeligheden lige så vigtigt som at vinde, mener han:

- Vi er jo alle konkurrencemennesker og vil gerne vinde, men vi er her først og fremmest for at få en god oplevelse. Drengene har glædet sig til at komme afsted, og jeg ved da i hvert fald fra min egen søn, som også er på holdet, at han har set frem til at skulle afsted, afrunder Kim Germansen.

Mikkel Clausen, her med mikrofonen, er stævneleder på turneringen. Det er et ret hektisk job, når specielt de små årgange spiller, for her er der kampe i gang på tre baner samtidigt. Foto: Jacob Schultz
Der er højt humør på og udenfor banen, når Sydjyllands største stævne i indendørs fodbold fylder Bredebro Idrætscenter med børn, forældre og frivillige medhjælpere. Foto: Jacob Schultz
De yngstes fodboldstævne afvikles på mindre baner. På den måde er der hele tiden tre kampe i gang på samme tid. Fredag og lørdag var de ældre spillere i aktion - de ældste puljer er for U18 piger og U19 drenge. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

112

Efterlysning: Hvor er Daniel?

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce