Annonce
forside

Fodboldfest for små og store

Tønder møder her Taulov-Skærbæk i en af U7-kampene. Foto: Jacob Schultz

For nogle er den indendørs fodboldturnering Sparekassen Bredebro Cup en tradition, mens den for andre er et nyt stævne i rækken. Søndag blev der sat punktum for tre dages fodboldfest i Bredebro.

BREDEBRO: Med 104 tilmeldte hold har der været fuld fart over feltet i begge haller i Bredebro Idrætscenter i denne weekend til det årligt tilbagevendende stævne i indendørs fodbold, Sparekassen Bredebro Cup. Spillerne er børn og unge, som spiller på alt fra U6-hold til U18 og U19. Og for mange, specielt de lidt ældre spillere, er turneringen blevet til en tradition. En tradition, som Mikkel Clausen i egenskab af at være stævneleder også er en fast del af.

- Der er heldigvis mange, som bruger stævnet som en fast tradition, de altid vender tilbage til ved den her tid hvert år. Faktisk er det sådan, at der hvert eneste efterår er en del, der ringer og spørger mig, om der nu bliver et stævne igen. Hidtil har svaret været ja, og vi er da også lige så mange deltagere i år som sidste år, forklarer den travle stævneleder.

Annonce

Der er heldigvis mange, som bruger stævnet som en fast tradition, de vender tilbage til ved den her tid hvert år. Faktisk er det sådan, at der hvert eneste efterår er en del, der ringer og spørger mig, om der bliver et stævne igen. Hidtil har svaret været ja, og vi er da også lige så mange deltagere i år som sidste år.

Mikkel Clausen, stævneleder ved Sparekassen Bredebro Cup.
Kim Germansen er træner for U7-drengene fra Taulov Skærbæk Idrætsforening. De tog turen til Bredebro på et afbud, og skulle egentligt have spillet i Horsens, hvor de dog endte på venteliste. Turen til Bredebro blev imidlertid så god, at han ikke afviser at holdet gentager kunststykket i 2019. Foto: Jacob Schultz

En sport for alle

Søndagens kampe for de yngste var langt hen ad vejen en lokal affære mellem Tønder, Højer og Skærbæk. Dog med udfordrere udefra - dem vender vi tilbage til.

Fra Tønder stillede Tønder SF med et enkelt hold i rækken, som blev ledet af Michael Pallesen. Han har ansvaret for holdet i indendørs fodbold, men faktisk er det ikke den eneste sport, som træneren og drengene har kastet sig over. En del af dem går både til håndbold og indendørs fodbold i øjeblikket, og Michael Pallesen er træner i begge dele.

- Jeg kender dem efterhånden ret godt, for jeg er også træner i udendørs fodbold samt håndbold, og en del af dem går til det hele. Kunsten på det her niveau er, at man skal lave det til en god sport for alle. I de små rækker spiller de ikke en egentlig turnering, men vi går da selv og holder lidt tal på, hvordan det hele går, siger Michael Pallesen med et smil.

Træner Michael Pallesen snakker her kampen igennem med sit U7-hold fra Tønder SF. Foto: Jacob Schultz

Tilrejsende hold

Store dele af Syd- og Sønderjylland er repræsenteret ved turneringen. Tidligere har Sparekassen Bredebro Cup også tiltrukket deltagere fra blandt andet Fyn, mens nogle af årets kilometerkonger kommer fra Taulov Skærbæk Idrætsforening ved Fredericia.

Her er Kim Germansen træner for U7-holdet, der er i direkte konkurrence med blandt andre Michael Pallesens spillere fra Tønder. For Kim Germansen er det imidlertid første gang, han er med til stævnet i Bredebro:

- Vi kommer fra Taulov og spiller i U7. Faktisk var vi tilmeldt et helt andet stævne i Horsens, men var på venteliste. Vi ville gerne ud at spille, så vi valgte at prøve noget nyt og meldte os til her - og det har vi bestemt ikke fortrudt. Det har været en super dag, og drengene har fået sig en rigtig god oplevelse ved at spille her, så det er virkelig godt, lyder det fra Kim Germansen.

Særligt opbakningen til stævnet i Bredebro imponerer:

- Det er et super fint stævne, det her. Der er virkelig god opbakning, og det er godt at se. Det gør også noget for drengenes oplevelse, at der er mange hold og mange tilskuere på plads herinde, forklarer han. Og netop den gode oplevelse er i virkeligheden lige så vigtigt som at vinde, mener han:

- Vi er jo alle konkurrencemennesker og vil gerne vinde, men vi er her først og fremmest for at få en god oplevelse. Drengene har glædet sig til at komme afsted, og jeg ved da i hvert fald fra min egen søn, som også er på holdet, at han har set frem til at skulle afsted, afrunder Kim Germansen.

Mikkel Clausen, her med mikrofonen, er stævneleder på turneringen. Det er et ret hektisk job, når specielt de små årgange spiller, for her er der kampe i gang på tre baner samtidigt. Foto: Jacob Schultz
Der er højt humør på og udenfor banen, når Sydjyllands største stævne i indendørs fodbold fylder Bredebro Idrætscenter med børn, forældre og frivillige medhjælpere. Foto: Jacob Schultz
De yngstes fodboldstævne afvikles på mindre baner. På den måde er der hele tiden tre kampe i gang på samme tid. Fredag og lørdag var de ældre spillere i aktion - de ældste puljer er for U18 piger og U19 drenge. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Kolding

Formand vil rulle udskældt besparelse tilbage: - Ældre skal bevare muligheden for at spise sammen

Annonce