Annonce
Kolding

Fodboldfolk knokler for at skaffe sponsorpenge til fem byers nye fælles kunstgræsbane: 160 har foreløbig betalt for at få deres navn på banderne

Sponsorgruppen sælger nu også muligheden for at få sit navn på en af banderne, der skal stå rundt om kunstgræsbanen. Det koster 250 kroner per person at få sit navn på, og den mulighed har foreløbig 160 personer gjort brug af. Jan Schjerning fra sponsorgruppen håber, at man kan få 50.000 kroner ind ved denne slags folkeaktier. Foto: Michael Svenningsen
I Lunderskov Boldklub knokler medlemmerne af kunstgræsudvalget for at skaffe sponsorkroner til de kommende kunstgræsbaner, som fem klubber i den vestlige del af kommunen har fået et kommunalt tilskud til, og som ser dagens lys om få måneder.
Annonce

Lunderskov: Til sommer kan fodboldspillere i fem klubber i den vestlige del af Kolding Kommune boltre sig på en helt ny kunstgræsbane til 11 mands-fodbold og på en mindre en af slagsen til fem mands-fodbold.

Det stod klart allerede sidste forår, da byrådet satte 3,5 millioner kroner af til det nye kunstbaneanlæg, og siden traf de fem klubber, der skal deles om anlægget, beslutning om, at banerne skal ligge i Lunderskov.

Til gengæld har man i Lunderskov Boldklub også lovet at skaffe den resterede halvanden million kroner, der skal til for at kunstgræsbanen kan blive en realitet. Og for at man skal tære så lidt som muligt på fodboldklubbens opsparing, har medlemmerne af klubbens kunstgræsudvalg i de seneste måneder været i fuld gang med at skaffe så mange sponsorkroner i land til det kommende anlæg.


Der er god lokal opbakning, selv om coronanedlukningen ikke har gjort det nemmere.

Jan Schjerning, Lunderskov Boldklub


Jan Schjerning er en af dem, der er med til blandt andet at henvende sig til virksomheder for at bede om deres støtte til kunstgræsbanerne, og han fortæller, at man foreløbigt har indsamlet lidt over 180.000 kroner i sponsorpenge.

Annonce

Ingen sponsorarrangementer

Dertil kommer 85.000 kroner, som klubben fik fra DGI for tabt omsætning for den aflyste fodboldturnering Lunderskov Cup, der plejer at skæppe godt i foreningens kasse. Disse penge kanaliseres også direkte til kunstgræsbanen.

- Der er god lokal opbakning, selv om coronanedlukningen ikke har gjort det nemmere, fortæller Jan Schjerning.

Jan Schjerning fra Lunderskov Boldklub fortæller, at der er god lokal opbakning til at støtte etableringen af kunstgræsbanerne økonomisk. Og uanset hvor meget der kommer ind i sponsorpenge, kommer banerne om få måneder, for Lunderskov Boldklub har lovet at betale det beløb, der mangler. Foto: Michael Svenningsen

Han henviser til, at nogle virksomheder er økonomisk pressede på grund af nedlukningen, og samtidig forhindrer coronarestriktionerne klubben i at stable arrangementer som for eksempel sponsorløb og halballer på benene, hvor der kan samles penge ind.

Til gengæld har man sat en slags folkeaktier til salg, og foreløbig er salget af dem gået så godt, at man har opjusteret ambitionen om at tjene 40.000 kroner på dem til et mål om at få 50.000 kroner ind på dem.

Konceptet er, at man for 250 kroner kan få sit navn på en af banderne ved det nye anlæg, og det har 160 personer allerede købt sig adgang til.

Formanden for Lunderskov Boldklub, Mette Løgstrup, fortæller, at man regner med, at de nye kunstgræsbaner er færdigetableret og klar til brug lige før eller lige efter sommerferien.

Kunstgræsbanerne

  • Der anlægges en 11-mandsbane og en 5-mandsbane på kunstgræsanlægget i Lunderskov.
  • Det er følgende fem klubber, der skal deles om banerne: Lunderskov Boldklub, Vamdrup IF Fodbold, Ødis IF; Skanderup-HJarup IF og Fynslund Boldklub. De fem fodboldklubber har i alt lidt over 800 medlemmer.
  • Kolding Kommune har givet 3,5 millioner kroner til anlægget, som får en samlet pris på ca. fem millioner kroner.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce