Annonce
Haderslev

Fodboldformand stiller op til valg: Vi skal samarbejde meget mere

Claus Dall, der er formand for Haderslev Fodboldklub, vil være med til at tegne linjerne for Haderslev Kommunes fremtid. Han stiller op til kommunalvalget for Socialdemokratiet. Foto: Inge Rogat Møller
Formanden for Haderslev Fodboldklubs navn står på den socialdemokratiske liste ved kommunalvalget til november. Claus Dall brænder for kultur og idræt og vil have store events til kommunen.

Socialdemokratiet satser tilsyneladende på kendis-effekten ved kommunalvalget til november. Tidligere i denne uge bebudede entertaineren Alex Bødiker, at hans navn står på Liste A, og nu præsenterer også formanden for Haderslev Fodbold Klub, Claus Dall, sit kandidatur for partiet.

- Jeg ved dog nu ikke lige med kendis, siger Claus Dall, som siden 2013 har været formand for Haderslev Fodboldklub, der med 1200 medlemmer er én af de største fodboldklubber i Jylland.

57-årige Claus Dall har i mange år haft lyst til at gå ind i politik. Først nu er tiden dog moden, føler han. At det er Socialdemokratiet, som han stiller op for, går helt tilbage til barndommen og ungdommen. Hans far sad i mange år som socialdemokratisk kommunalbestyrelsesmedlem i hjembyen Gram, var folketingskandidat for partiet, og Claus Dall var som ung selv medlem af Danmarks Socialdemokratiske Ungdom.

Blå bog - Claus Dall

Claus Dall er gift med Tine. De har tre voksne børn og to børnebørn.

Han bor i Haderslev og har siden 2013 været formand for Haderslev Fodboldklub.

Han er uddannet cand. jur. ved Aarhus Universitet, har en master i offentlig ledelse og var i 11 år tillidsrepræsentant for DJØF.

Han er medlem af SønderjyskE's fodboldbestyrelse, medlem af DBUs repræsentantskab og interesserer sig for musik, kultur, historie, rejser og sport.

Personligt mener han, "at de bredeste skuldre skal bære de tungeste byrder" og at "den, der har evnen også har pligten".

Det politiske gen har han bevaret gennem alle årene, og nu vil han så aktivt gøre en forskel. Hvorfor han stiller op, er han klar i mælet om:

- Jeg har et stærkt ønske om at være med til at gøre Haderslev Kommune til det bedste sted at leve og gøre en forskel for lokalsamfundet. Skabe udvikling, fællesskab og sammenhængskraft, lyder det fra den nye kandidat.

Annonce

Samarbejde er vigtigt

Den tidligere chefkonsulent og jurist gennem mere end 20 år ved Haderslev Kommune er i dag ansat som kultur- og fritidskonsulent i Vejle Kommune. Her og gennem det frivillige arbejde i HFK forsøger han at skabe samarbejder mellem det offentlige og foreningslivet.

- Det er én af mine vigtigste mærkesager. Jeg har altid godt kunnet lide at samarbejde og skabe noget sammen med andre. Det har jeg gjort gennem fodbolden i de sidste 20 år, i arbejdet med venskabsbyerne i min tid ved Haderslev Kommune, gennem elitesporten og i andre sammenhænge, siger Claus Dall, som mener, at netop kultur- og idrætslivet udgør fundamentet i det fællesskab, som udgør en væsentlig del af sammenhængskraften i kommunen – på tværs af land og by.

Claus Dall vil ind gennem døren til rådhuset på havnen. Han glæder sig til valget i november. Foto: Inge Rogat Møller

Politisk vil Claus Dall, hvis han bliver valgt ind i byrådet, gøre alt for at sikre et bredt samarbejde. Han vil også slå et slag for, at samarbejdet mellem kommune, borgere, foreninger og erhvervsliv nytænkes.

- Sådan et samarbejde kan være meget frugtbart. Foreningslivet skal selvfølgelig ikke løse kommunens opgaver, for foreningen er ikke sagsbehandlere, men vi har et fællesskab og en tredje halvleg. Sådan et samarbejde vil kunne skabe udvikling, glæde og stolthed både i byerne og i landdistrikterne.

Annonce

Kultur og idræt

Claus Dall håber, at han kan være med til at booste kultur- og idrætslivet med flere oplevelser for og med hinanden. Musik, teater, malerkunst, events, happenings, hvor der også er plads til nye, skæve og provokerende vinkler.


Med et godt erhvervsmiljø, en flot natur, spændende kultur og historie og et mangfoldigt idræts- og fritidsliv skal Haderslev Kommune være et sted, der emmer af udvikling, dynamik og samarbejder på kryds og tværs.

Claus Dall, ny socialdemokratisk kandidat til kommunalvalget i november


Nye tendenser skal opfanges, og Claus Dall vil heller ikke sige nej, hvis der blev skabt et Silicon Valley i Haderslev.

- Men vi skal også slå på vores styrker og hvad vi i forvejen er gode til. Vi er i Haderslev rigtig gode til håndværk – indenfor fødevarer og byggeri og mange andre ting. Derfor mener jeg også, at vi skal satse teknisk. Lad os profitere af vores viden og lad os så få en stor teknisk skole, som kan blive en del af det nye campus ved Haderslev Katedralskole.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Træt af kø til kviktest? Disse dage og tidspunkter er der størst chance for at komme hurtigt til

Haderslev

Vild skov bliver for os alle

Varde

Kommunen greb ind: Nedbrydningsarbejde på Ansager Skole er stoppet

Annonce