Annonce
Billund

Spillere er samlet for at mindes kromanden, verdensmesteren og Hjaltes far - og spille det spil, de elsker

Hjalte på 10 år har trænet meget og vil gerne gøre sin far stolt. Foto: Annette Bruun Jarl
Hjalte på 10 år er denne weekend på banen bag kroen, hvor hans far, kromanden og verdensmesteren, fik anlagt sin egen bane.

Filskov:  Hjalte på 10 år dribler sikkert rundt med bolden ved klubhuset for fodboldgolf bag kroen i Filskov. Han skal på banen i weekendens første turnering og glæder sig. Det her er hans første rigtige turnering - og så er der børneturneringen senere. Der er de bedste præmier, synes han.

Hans mor, Louise Bredvig Sandfeld, byder velkommen. Alle spillere råbes op og får at vide, hvilket hul de skal starte ved. Hjalte får hul 4 sammen med Britta Alminde fra Hejnsvig.

- Åh, nej, det er det sværeste, sukker han.

Annonce

Men da spillet kort efter bliver sat i gang ved alle huller banen rundt, viser han, at han vist har arvet sin fars boldøje. Han har da også brugte de seneste mange dage på at træne efter skole, og det var netop hans fars budskab: Træning og atter træning skal der til, hvis man vil være god. Det vil Hjalte gerne.

- Almindelig fodbold elsker jeg, og det her har jeg ved siden af, forklarer han.

Til minde om Bent

Fodboldgolfturneringen Sandfeld Open var egentlig planlagt første gang til at blive afholdt på Bent Bredvig Sandfelds fødselsdag den 8. maj for to år siden og skulle så fungere som en tilbagevendende begivenhed.

Hjalte er på hold med Britta Alminde, der tidligere har spillet meget fodboldgolf sammen med hans forældre.  Foto: Annette Bruun Jarl

Bent døde dog efter godt et års kræftsygdom i januar det år, og corona har udsat planerne om en mindeturnering. Det gjorde corona igen sidste år, da pandemien stadig ville have lagt en dæmper på spillet. Det ville ikke have været i Bent Sandfelds ånd, da han netop syntes, at det var vigtigt at være social.

I år skal det så være. Louise Bredvig Sandfeld, som driver kroen videre på egen hånd, har arrangeret turneringen - med god hjælp af den lokale klub og en stribe frivillige.

- Vi gør det for at mindes Bent og ære alt det, han stod for. Han ønskede at udbrede fodboldgolf og få de unge med, og ved hans begravelse bad vi om penge til det i stedet for blomster. På den måde opstod Sandfeld Fonden. Nu er vi endelig på den anden side af corona og kan gennemføre det på den sociale måde, som Bent ville have ønsket, siger hun.

Annonce

Stor glæde

Selvom der er stor travlhed på Filskov Kro i øjeblikket og som mange steder personalemangel, har hun alligevel glædet sig til weekenden. Sammen med Bent har hun tidligere arrangeret både VM og DM og en række andre turneringer på deres egen bane ved kroen.

Faktisk er det Bent Bredvig Sandfeld, som mere end nogen andre har gjort fodboldgolf til noget, de fleste har hørt om - som andet end noget, man kan lege med ved en polterabend. Før parret fik børn, var Bent og Louise til adskillige mesterskaber sammen.

Farbror Bjarne er også med i weekenden. Bjarne Sandfeld har spillet mange turneringer med Bent og skal i weekenden spille en af runderne sammen med Hjalte. Foto: Annette Bruun Jarl

Vi gør det for at mindes Bent og ære alt det, han stod for.

Louise Bredvig Sandfeld

- Jeg gør det ikke, fordi jeg synes, at jeg skylder Bent det. Jeg vil det rigtig gerne. Den her turnering var noget, vi satte i gang sammen for næsten tre år siden, og nu skal det være. Jeg glæder mig så meget til at se hele vores fodboldgolf-familie igen, siger hun.

Annonce

Mange følelser

Selvom Louise har fundet en ny mand, så er tiden omkring Bent Sandfelds fødselsdag og hele arrangementet bevægende.

- Hvor er han blevet stor, lyder det fra en, der kommer fordi og ser Hjalte score. Der uddeles krammere og håndtryk og minder.

I søndags ville Bent være fyldt 40 år.

- Der kommer rigtig mange følelser op igen, og vi savner ham ustyrligt meget, fortæller Louise.

Bent Sandfelds bror, Bjarne, er også med. Han spiller mest for hyggens skyld.

- Jeg har været til mange turneringer sammen med Bent. Han blev nummer et, og jeg fik sidstepladsen. I dag er jeg med for at bakke om om turneringen og for at mindes Bent lidt, smiler han skævt.

Annonce

Vi elsker fodboldgolf

I den anden ende af banen er John Skou og hans hold kommet godt gennem de første huller.

Tre, der elsker at spille fodboldgolf: Daniel Hansen, John Skou og Johan Seidelin. Foto: Annette Bruun Jarl

De var ikke i tvivl om, at de ville være med denne weekend.

- Det betyder meget, at det er Bents turnering. Selvom han ikke er her mere, så er han jo med. Han har betydet vildt meget for fodboldgolfsporten i Danmark - ja og i hele verden, så det er klart, at vi er med i dag. Vi elsker at spille fodboldgolf, siger John Skou.

Louise Bredvig Sandfeld har med Filskov Kro mere end nok at se til og derfor ikke meget tid til selv at gå på banen, faktisk slet ingen tid lige nu. Men det, håber hun, kan ændre sig, for hun elsker også at spille fodboldgolf.

- Min drøm er at bruge 50 procent af tiden på kroen og 50 procent på banen her, siger hun.

Opvarmning til Sandfeld Open i Filskov. Foto: Annette Bruun Jarl
Fodboldgolf i Filskov. Louise Bredvig Sandfeld byder velkommen til Sandfeld Open, en mindeturnering for Bent Bredvig Sandvig, der i søndags kunne være blevet 40 år. Foto: Annette Bruun Jarl
Fede præmiere til fodboldgolf i Filskov. Foto: Annette Bruun Jarl


Hjalte på 10 år får sikkert bolden i hullet. Foto: Annette Bruun Jarl
Annonce
Erhverv For abonnenter

Joys drøm er endelig gået i opfyldelse: Nu serverer hun thailandsk mad i kommunes hovedbyer

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Nedgravet lig fundet i kolonihaveområde og tre personer fængslet: Det ved vi om den uhyggelige drabssag

Esbjerg For abonnenter

Thomas' fingre var smeltet ind til senerne, men nu har han sagt farvel til førtidspension: Jeg vil hellere arbejde i mit eget firma

Varde For abonnenter

Chokeret Julie tog sig af dement kvinde, der gik forvirret rundt i midtbyen og ledte efter kørelejlighed til grænsen: - Jeg fik at vide, at jeg bare skulle lade hende gå

Kultur For abonnenter

Duran Duran kæmpede forgæves mod festivalkulden: Simon Le Bon kunne tø sin stemme op men ikke publikum

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Kolding

Henrik fandt 43-årig formodet drabsoffer gennembanket kort før han forsvandt: - Der må være nogle, der har været meget sure på ham

Kolding For abonnenter

Efter drabet på 22-årig kvinde: Nu vil Kate bare gerne væk fra stoffer og utryghed på Violvej

Klimakamp ved køledisken: Klimamærker guider Kvicklys kunder til mere klimavenlige indkøb

Sydjylland

André gav sin mobber et knæ i ansigtet: Blev første gang smidt ud af skolen i 3. klasse - nu vil han lægge årti med vold og stoffer bag sig

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Billund

Barn kørt ned af bil: 72-årig kvinde overså formentlig sin vigepligt

Aabenraa For abonnenter

Pia og hele byen knokler for kæmpe gul Tour-fest: Nu skal landsby på verdenskortet

Kolding

Dreng med autisme tog fra Gentofte til Kolding for at komme i praktik: Her ville firma godt give Noah en praktikplads

Annonce