Annonce
Sport

Fodboldkarriere i Spanien har gavnet 80'er landsholdsspiller i jobbet

John Lauridsen (t.v.) er med i programmet, som har målet, at en række tidligere landsholdsspillere skal trænes op til én sidste landskamp. Ud over John er blandt andre også John Faxe Jensen og Frank Pingel. Foto: Per Arnesen/TV2
John Lauridsen fra Bramming, som i disse uger kan ses i TV2 programmet "Kampklar", har snakket spansk i en stor del af sin fodboldkarriere og gør det stadig i dag i jobbet hos Blue Water.

Bramming: I 1980'erne var det fodboldspillere som Preben Elkjær, Søren Lerby, Frank Arnesen og Klaus Berggreen, der ofte blev omtalt og var fokus på. Derfor blev John Lauridsen, der er født og opvokset i Gredstedbro og nu bosiddende i Bramming, ofte overset og han var da muligvis også mere kendt som fodboldsspiller i den "lille" Barcelonaklub, Espanyol, end inden for Danmarks grænser.

Dog kan danskerne i disse uger blandt flere andre se John Lauridsen vende tilbage til fodboldbanen i TV2 programmet "Kampklar" - sammen med blandt andre Klaus Berggreen. Og det har været en stor oplevelse for den rolige vestjyde, der kom med i seriens tredje afsnit.

- Landsholdstiden i 1980'erne var en speciel tid, og det er nogle år, jeg aldrig vil glemme. Vi fik mange store oplevelser, så det at være med i Kampklar handlede nok om muligheden for at blive lidt nostalgisk. Jeg ville rive min højre arm af for igen at kunne spille på landsholdet, fortæller John Lauridsen, der yderligere beretter om det særlige i igen at bo på Hotel Marina i Vedbæk i forbindelse med samlingerne.

- Det var virkelig også fantastisk at gense mange af de gamle drenge igen. Jeg har løbende haft kontakt til blandt andre Klaus Berggren, og stemningen til samlingerne var fantastisk. Selv om vi kom fra forskellige generationer af landsholdene, var der et fedt sammenhold i omklædningsrummet, og det var også fedt at være tilbage i fodboldens verden på en mere afslappet måde end dengang, siger John Lauridsen.

Annonce

Kort om John

John Lauridsen er 60 år og har boet i Bramming i omkring 10 år. Han er gift med Hanne og har to voksne døtre på 29 og 31 år. Han boede i Gredstedbro til han var 15 år og senere også en årrække i Esbjerg.

John spillede mere end 250 kampe for spanske Espanyol mellem 1982 og 1988, og han fik desuden 27 landskampe, blandt andet ved EM i 1984 i Frankrig. I dag er han speditør hos Blue Water i Esbjerg.

Programmet Kampklar sendes hver tirsdag aften på TV2, fjerde afsnit den 28. januar. Desuden kan det også ses på TV2 Play. Ud over John Lauridsen kan man også se Esbjerglegende Ole Kjær og nuværende EfB-træner Lars Olsen i programmet.

Betaler tilbage

Ud over en forbedret fysik sætter John Lauridsen også pris på at have fået lov af sin arbejdsgiver gennem 30 år, Blue Water, til at være med til træningssamlingerne. Det er et job, han har haft siden, han kom hjem fra sin udlandskarriere.

- Jeg vidste egentlig ikke, hvad jeg ville, da jeg kom hjem fra Spanien, andet end, at jeg gerne ville bruge mit spanske. Derfor tog jeg speditøruddannelsen og fik job hos Blue Water, hvor jeg kunne finde kunder i Spanien. Jeg har og havde mange kontakter dernede, og det at skaffe spanske kunder var også en måde for mig at betale tilbage til Blue Water på. Jeg snakker spansk hver dag, og i mit job vil jeg gerne respekteres for at være den speditør, jeg er, frem for den fodboldspiller, jeg var engang, siger John Lauridsen, som husker tilbage på tiden i Espanyol med glæde.

- Det er jo kun fodbold, men i de senere år har jeg indset, hvor meget min tid i klubben har betydet for andre i og omkring Espanyol. Det gør mig stolt, og når jeg besøger klubben ind imellem, føler jeg, at jeg får betalt lidt tilbage, siger John Lauridsen og fortsætter:

- Resultatmæssigt var succes i ligaen i 1986-87, hvor vi blev nummer tre, det største sammen med succesen i UEFA Cuppen året efter. Der slog vi store hold som Milan, Inter og Borussia Mönchengladbach, men tabte til sidst i finalen. Der var også stort for mig at score i en 3-1-sejr på Camp Nou (FC Barcelonas hjemmebane, red.) i min første sæson, som i sidste ende betød, at de ikke blev spanske mestre. Det gjorde, at både spillere og koner efterfølgende blev inviteret ud at spise af fansene, fortæller han og beretter om, at han efter tiden som professionel fodboldspiller trappede ned og spillede først i Danmarksserien for Bramming B og senere blev jysk mester med klubbens serie 5 hold. Desuden spillede han på oldboyslandsholdet frem til 2017.

John Lauridsen trak atter i landsholdstrøjen i forbindelse med programmet Kampklar på TV2. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Se de nyeste tal: 77 indlagte corona-patienter i Region Syddanmark

Danmark

Live: Nu har 179 personer med coronavirus mistet livet i Danmark

Esbjerg

Esbjerg løber sammen og hver for sig

Sydjylland For abonnenter

Politiet i opråb: Uklare GDPR-regler forsinker opklaring af kriminalitet

Annonce