Annonce
KIF Fodbold

Fodboldklub gør brug af corona-hjælpepakke: Sender spillere og ansatte hjem med løntilskud fra staten

Bestyrelsesformand for Kolding IF, Claus Holm-Søberg, sender næsten alle ansatte hjem fra lørdag. Det sker på grund af coronakrisen, og i forbindelse med hjemsendelsen gør Kolding IF brug af den økonomiske hjælpepakker, som blev en realitet i sidste uge efter en trepartsaftale mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter. Arkivfoto: Casper Wagner Christensen
1. divisionsklubben Kolding IF's spillere og næsten alle ansatte bliver fra lørdag sendt hjem med fuld løn. Klubben gør brug af en af corona-hjælpepakkerne.

Kolding: Mens alt fodboldspil i hele Danmark er gået fuldstændigt i stå, tager man i 1. divisionsklubben Kolding IF nu et nyt middel i brug for at komme økonomisk nogenlunde helskindet gennem coronakrisen.

I løbet af fredag blev samtlige spillere i klubben og stort set samtlige ansatte informeret om, at de fra og med lørdag bliver sendt midlertidigt hjem fra deres job, og at Kolding IF i den forbindelse gør brug af en af de økonomiske hjælpepakker, som regeringen har sat i søen for at bistå virksomheder, der lider økonomisk på grund af corona.

Den ordning, som Kolding IF får gavn af, blev sat i søen af regeringen og arbejdsmarkedets parter for at undgå, at virksomhederne fyrer deres medarbejdere.

Bestyrelsesformand for Kolding IF, Claus Holm-Søberg, oplyser, at hjemsendelsen drejer sig om de flere end 20 spillere i truppen, trænerstaben og stort set alle andre medarbejdere. Kun driftschef Steffen Nikolajsen og en bogholder bliver tilbage på jobbet. I selve foreningsdelen af Kolding IF bliver talentchef Frederik Lund på arbejde, mens andre ansatte hjemsendes.

Annonce

Hjælpepakken

Afhængig af hvilken medarbejder, der er tale om, kan Kolding IF få refunderet enten 75 procent eller 90 procent af hver hjemsendt medarbejders løn.

Ved 75 procents refundering er der dog en maksimumgrænse på 23.000 kroner, og ved 90 procents refundering er der en maksimumgrænse på 26.000 kroner.

Spillerne i Kolding IF er for nylig blevet deltidsansatte, mens træner og sportschef er ansat på fuld tid.

Får refunderet løn

De hjemsendte spillere og ansatte kommer under ordningen i den trepartsaftale, som blev besluttet i sidste uge, og som betyder, at de ansatte selv skal bidrage med fem feriedage i forbindelse med hjemsendelsen.

Men når de fem feriedage er holdt, skal klubben betale dem fuld løn. Kolding IF vil dog reelt kun skulle betale 10-25 procent af de hjemsendte medarbejderes løn, da den efterfølgende får refunderet mellem 75 og 90 procent af lønnen fra staten - dog maksimalt mellem 23.000 og 26.000 kroner per medarbejder per måned.

- Det hjælper os rigtig meget gennem sådan en tid her. Hvis vi ikke havde haft den ordning, havde det set rigtig skidt ud for os. Lige nu går vi glip af en masse indtægter, og vi har sponsorer, der ikke har det så godt, siger Claus Holm-Søberg.

Han oplyser dog, at klubben ikke har mistet sponsorer under corona-krisen.

Hvordan krisen kommer til at påvirke Kolding IF's økonomi på længere sigt, vil han ikke spå om.

- Det helt afgørende er horisonten, og hvornår vi kommer i gang igen, siger fodboldformanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lisbeths corona-syge mand ligger bevidstløs i respirator: Pas på jer selv - og ikke mindst pas på andre

Leder

Kamp mod corona berettiger meget, men: Der er også en grænse

Regeringer verden over krænker fundamentale frihedsrettigheder for at bekæmpe corona. Værst i lande med udemokratiske regimer, men også Danmark kan være med. Det er en farlig udvikling. Krisen er så enorm, at vi selv i åbne demokratier må acceptere, at nogle af vores frihedsrettigheder sættes på pause. Det kan være retten til at måtte forsamle sig og bevæge sig frit. Det afgørende er ikke at gå for langt. Det har mange gjort. I Kina var og er det ikke sundt at kritisere diktaturets indsats mod corona. I Cambodia er 17 anholdt for at sprede "falske nyheder". I Tyrkiet er 19 anholdt for blandt andet at skrive, at corona var mere udbredt, end myndighederne sagde. I Ungarn er premierminister Viktor Orbán nu reelt diktator, efter at parlamentet har bemyndiget ham til på ubestemt tid at kunne regere per dekret, altså uden politisk flertal. Samtidig vedtog parlamentet en lov, som giver op til fem års fængsel for at offentliggøre "falske informationer". Så vidt er vi ikke i Danmark, men Mette Frederiksens regering er to gange blevet stoppet i forsøget på at gå for langt. I sit udkast til den første hastelov foreslog regeringen at bemyndige sundhedsministeren til at lade myndigheder trænge ind i private hjem uden dommerkendelse, hvis der var mistanke om smitte. I udspillet til den anden hastelov, som blev vedtaget sent tirsdag aften, ville regeringen give Styrelsen for Patientsikkerhed adgang til borgernes dankorttransaktioner for at spore potentielt coronasmittede – også uden dommerkendelse. Også dét blev heldigvis stoppet. I begge tilfælde demonstrerede Socialdemokratiet, hvad det har gjort siden sin valgsejr: Man er tilhænger af en meget stærk stat, som gerne må gribe dybt ind i borgernes private liv, hvis det tjener, hvad partiet opfatter som fællesskabets bedste. Men det sætter Grundloven faktisk grænser for, og det er godt, at nogle partier i Folketinget stadig har den som ledestjerne. Coronakrisen berettiger mange indgreb, men der er også en grænse.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Danmark

Lyt med: Har EU spillet fallit under corona-krisen? Nej, EU ender som sejrherre, siger ekspert

Annonce