Annonce
Kolding

Fodboldklub opruster: Tovholder for Sommer ved Søen bliver fodbolddirektør

Lise Jelsbak er vant til at slå sine folder i musikkens verden. Men fra 1. september bliver hun drifts- og eventdirektør i Kolding IF, hvor den i den kommende sæson står på 1. divisions-fodbold. Foto: Søren Gylling
Eventkoordinator ved MusikKolding, Lise Jelsbak, skal fra 1. september være drifts- og eventdirektør hos Kolding IF.

Kolding: Hun havde ikke selv set det komme. At hun skulle komme til at bevæge sig ind i fodboldverdenen.

Men ikke desto mindre er det der, den 44-årige Lise Jelsbak fra 1. september kommer til at slå sine folder. Hun er netop blevet ansat som drifts- og eventdirektør i Kolding IF, og dermed skifter hun musikken ud med fodbolden.

Lise Jelsbak kommer fra et job som eventkoordinator hos MusikKolding, og gennem dette job har hun i en årrække blandt andet stået i spidsen for de årlige Sommer ved Søen-koncerter, afviklingen af Grøn Koncert i Kolding, Stella Polaris og Opera på Skamling, da det stadig fandt sted.

Allerede tilbage i april bebudede hun, at hun efter sommerens musikarrangementer ville stoppe hos MusikKolding for at få en bedre sammenhæng mellem arbejdsliv og fritid.

Annonce

Lise Jelsbak

Hun kører MusikKoldings sommerarrangementer færdig, og hendes sidste arrangement er den sidste Sommer ved Søen-koncert den 1. august med The Boss.

Derefter bruger hun 14 dage på at afregne, tælle op og afvikle sine opgaver, hvorefter hun holder 14 dages ferie, inden jobbet i Kolding IF venter.

Før Lise Jelsbak blev eventkoordinator ved MusikKolding, var hun afdelingsleder ved TNT i Kolding.

Positive vinde

Jobbet som chef hos Kolding IF, hvis bedste fodboldhold fra den kommende sæson slår sine folder i 1. division, kom i stand efter en henvendelse fra folk hos Kolding IF, og siden har Jelsbak og fodboldfolkene haft "mange gode snakke", som Lise Jelsbak udtrykker det.

- Jeg havde ikke selv set den kobling, men det var der heldigvis andre, der havde, siger hun om skiftet til fodboldverdenen.

Her glæder hun sig til at styre driften af fodboldklubben og udvikle eventdelen i klubben.

- Der blæser nogle positive vinde i retning mod fodbolden i Kolding. Selvfølgelig er fodbolden førsteprioritet, men man har også nogle gode værdier i Kolding IF og vil noget godt for byen. Jeg håber, at vi kan give byen og samhørigheden et løft, fortæller Lise Jelsbak.

Højt til loftet

Hun kan godt lide at se en fodboldkamp på tv i ny og næ, men fodboldekspert er hun langt fra. Som barn og ung spillede hun håndbold og volleyball, men erfaringerne og kompetencerne fra jobbet som eventkoordinator hos MusikKolding kan hun sagtens bruge i sit nye job, mener hun.

- Eventmæssigt er mange processer de samme, og jeg er jo vant til at arbejde med frivillige og frivillighed på for eksempel Godset. Jeg kan sagtens se, at de ting kan kobles, siger Lise Jelsbak, der altså får det øverste ansvar for alt fra den daglige drift i klubben til at skabe og udvikle events.

Hvilke events kan hun naturligt nok endnu ikke pege på, men det kan være i forhold til for eksempel sponsorer, frivillige og i forbindelse med kampene på stadion.

- Jeg har indtryk af, at der er højt til loftet, siger hun.

Kvinde i en mandeverden

Bestyrelsesformand for Kolding IF, Claus Holm-Søberg, forklarer, at man i klubben har set, at Lise Jelsbak "kan noget med events og med at samle mange frivillige".

- Vi har brug for at forstærke os på mange fronter, og det er kompetencer, vi kan bruge, siger Claus Holm-Søberg.

Han glæder sig også over at få en kvinde i det, han kalder en mandeverden.

- Det giver et andet krydderi og nogle andre indgangsvinkler, siger han.

Den hidtidige daglige leder af Kolding IF, Michael Flyvholm, fortsætter fremover som salgs- og marketingsansvarlig i klubben.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce