Annonce
Fodbold

Politi og fodboldklubber har fået nok af hooligans: - Nu går vi til stålet

Balladen mellem fodboldfans i Vejle, Kolding og Fredericia er især blusset op inden for det seneste år. Her er det lykkedes fans at smugle fyrværkeri med ind på lægterne. Arkivfoto: Mette Mørk
Sydøstjyllands Politi og ledelsen i fodboldklubberne i Vejle, Fredericia og Kolding er enige om, at der skal slås hårdere ned på ballademagere under og efter kampene.
Annonce

Trekantområdet: To gange inden for den seneste måned har Sydøstjyllands Politi holdt møder med ledelserne i Vejle Boldklub, FC Fredericia og Kolding IF.

Det centrale emne på møderne har været de fodboldfans, som har brugt mere tid på at genere hinanden på og uden for tribunerne, end de har brugt på følge kampene på grønsværen.

- Fodboldledelserne og politiet har med bekymring set på fankulturen her i området, som er blevet noget træls, siger politiinspektør Morten Anker Jensen, der er linjechef for beredskabet ved Sydøstjyllands Politi.

Han hentyder til små fangrupperinger i de tre klubber i Trekantområdet, som ynder at tage romerlys med på stadion, starte slåskampe efter kampene, kaste sten på spillerbusser og tage bannere med anti-politi-slogans med til fodboldkampene.

Problemet er især spiret frem inden for det seneste års tid, hvor en lille gruppe tilhængere af FC Fredericia og Kolding IF tilsyneladende har besluttet sig for at slå pjalterne sammen og hade VB i fællesskab.

- De ballademagere, der var begyndt at boble op i Vejle, er på vej ned igen. Men nu bobler det op i Kolding og Fredericia, siger Morten Anker Jensen.

Og tilføjer:

- Og nu synes vi ikke, det er sjovt mere.

De ballademagere, der var begyndt at boble op i Vejle, er på vej ned igen. Men nu bobler det op i Kolding og Fredericia.

Morten Anker Jensen, politiinspektør

Annonce

Frem med grovfilen

Politiinspektøren understreger, at der er bred enighed mellem politiet og fodboldklubberne om, at nu skal der gøres noget ved den uheldige udvikling i fankulturen:

- Nu går vi til stålet med DBU-karantæner og politikarantæner for at få de personer væk fra stadion, som ikke kan opføre sig ordentligt, for vi vil ikke have dem. Derfor vil vi benytte os af grovfilen.

Ud over karantæner vil ballademagerne så vidt muligt også blive straffet ved at gå rettens vej, siger politiinspektør Morten Anker Jensen.

Politiet har i vidt omfang allerede kendskab til de personer, der skaber balladen, så der vil blive holdt ekstra godt øje med dem nu.

- For det kræver jo, at vi har noget på dem, der gør, at vi kan løfte bevisbyrden. Men vi går efter en konsekvent retshåndhævelse.

Annonce

Fælles ansvar

At gå dialogens vej har ikke virket i forhold til de mest hardcore fans.

- Vi har forsøgt, men det er ikke trængt igennem, siger Morten Anker Jensen og fortsætter:

- Og nu vil vi altså ikke have den ballade mere. Det skaber utryghed at skyde med raketter og kaste med sten. Det kunne jo også ende helt galt, og det går ud over de tusindvis af andre fans, som ikke er trælse.

Set fra politiinspektørens stol hander det i høj grad om adfærdsregulering. Derfor kan det også blive relevant at inddrage forældre, kommuner og SSP i arbejdet for at sætte en stopper for fodboldbøllerne.

- Det er et fælles ansvar, som vi skal løfte sammen, lyder det fra Morten Anker Jensen.

Politiinspektør Morten Anker Jensen har holdt to møder med ledelserne i Vejle Boldklub, FC Fredericia og Kolding IF. Sammen vil man arbejde for at sætte en stopper for hooligans. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce