Annonce
Vejen

Fodboldskolen lærer også eleverne at bruge hovedet

I Holsteds og DBU's fodboldskole har eleverne også lært at bruge hovedet. Her er det Sebastian, der er godt på vej til at score på et lækkert hovedstød. Foto: Søren Dippel
Efter en uges undervisning og træning i Holsted Fodboldklub kan Karin Østergaard, der er læge og skolens ny leder, gøre skadelisten op: Fire blodnæser og en brækket arm. Unge entusiastiske fodboldelever skåner skam ikke sig selv.
Annonce

Holsted: I Holsted Fodboldskole denne sommer er der både Messi'er og Ronaldo'er på banen, men nok ingen Laudrup'er. Fodbolddrenge og ditto piger kender selvfølgelig vore dages største fodboldstjerne, men mindre stjerner kan skam også lære at spille fodbold.


Vi har allerede haft fire blodnæser og en brækket arm.

Karin Østergaard, læge og fodboldskoleleder


Årets fodboldskole i Holsted har samlet 51 af slagsen, og nogle har taget turen til Medius Holsted fra Grindsted, Føvling og Askov for at være med.

Score kan de også. Eleverne i Holsted Fodboldskole ved godt, hvordan man får en fodbold forbi målmanden. Foto: Søren Dippel

Det har Dansk Boldspil Union (DBU) også for at overrække en gave i anledning af fodboldklubbens jubilæum. Det er således 25-år siden, skolen første gang gav bolden op, og i den anledning har DBU overrakt fodboldskolen et diplom og en knaldrød 25-års jubilæumstrøje.

Her er måske endnu en scoring på vej, og det til trods for, at der her er en fodboldtræner på mål. Foto: Søren Dippel

Skolen har også fået en ny leder. Det er Karin Østergaard, der er læge og ikke mindst derfor er betryggende at have med på en fodboldbane.

- Vi har allerede haft fire blodnæser og en brækket arm, siger hun, og røber, at hun har købt sig et par fodboldstøvler.

Det bliver så første gang i 20 år, Karin Østergaard får fodboldstøvler på.

Denne sommer har 51 drenge og piger deltaget Holdsted Fodboldskole.

Trænerleder på femte år Morten Aaskov forklarer, at det er tradition på skolens sidste dag at lave vandkamp, sjov og spas.

Annonce

Coronarestritioner

- Men det bliver der ikke noget af i år på grund af corona. I stedet deler vi børnene op i mindre hold, og så får de lov at prøve, om de kan slå skolens lederhold i fodbold.

Karin Østergaard er Holsted Fodboldskoles ny leder. Emil har fået lov at prøve jubilæumsgaven fra DBU - en knaldrød 25-års jubilæumsspillertrøje.

- På grund af coronarestriktionerne er det også begrænset, hvor meget vi nikker til bolden. Trænerne har til opgave at vaske boldene, og målmændene skal medbringe egne handsker. I det hele taget begrænser vi brugen af hænder, siger Karin Østergaard.

Emil har fod på fodbolden med knaldrøde fodboldstøvler. Foto: Søren Dippel

Godt det samme, fristes man til at mene, for den en slags ville jo også straks få enhver fodboldommer til at bruge fløjten.

Der er fodbold på timeplanen og fodbolde på græs i Holsted Fodboldskole. Foto: Søren Dippel

- Jeg ville elske, hvis vi kunne få nogle flere piger til at spille fodbold. De piger, som er med i årets fodboldskole, kan i hvert fald sagtens give fodbolddrengene baghjul, fastslår Karin Østergaard.

Holsted Fodboldskole

Denne sommer begyndte Holsted Fodboldskole undervisningen mandag den 29. juli. Fredag den 3. juli er sidste undervsningsdag.

Skolens elever betaler hver 879 kroner for en uges undervisning.

Med i prisen er en spillerdragt, en fodbold og en drikkedunk.

I år har Holsted Fodboldskole 25-års jubilæum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce