Annonce
Erhverv

Fodboldsucces, kunstmuseum og initiativrige restauratører: Her er de nominerede til årets initiativpris

De tre nominerede til Årets Initiativpris 2020 er Trapholt (på billedet øverst til venstre ses museumsdirektør Karen Grøn), Volkerts Fylke (på billedet øverst til højre ses medindehaver Jimi Kristensen) og KIF Fodbold. PR-fotos
KIF Fodbold, Trapholt og Volkerts Fylke er de tre nominerede til Business Koldings initiativpris, som bliver uddelt i næste uge.
Annonce

Kolding: De har alle gjort noget særligt for at sætte Kolding på landkortet i det forgangne år, og nu har de så fået et stort skulderklap af Business Kolding, som har nomineret KIF Fodbold, Trapholt og Volkerts Fylke til årets initiativpris ved erhvervsforeningens årlige prisuddeling.

KIF Fodbold er nomineret, fordi klubben og erhvervsnetværket bag på få år er lykkedes med at rykke sig fra en lille klub i 2. division til et 1. divisionshold med langt flere sponsorer og tilskuere.

Trapholt har fået en nominering for to udstillinger i 2020. Den ene er 'Lighthope', som blev til under coronakrisen, hvor museet involverede 987 borgere fra hele Danmark, Island, Tyskland og Færøerne sammen med en tekstilkunstner og en møbelkunsthåndværker. Den anden udstilling, som museet får et skulderklap for er 'Grænseløse sting' i forbindelse med 100-året for Genforeningen. Her har 778 borgere bidraget med deres personlige refleksion over grænser i form af broderier. Forud for værket blev der holdt 10 broderi-workshops rundt i landet. Også her blev der skabt et fællesskab på Facebook med over 500 deltagere.

Volkerts Fylke er blevet nomineret på baggrund af flere initiativer, som indehaverne Jimi Kristensen og Rasmus Vemmelund stod bag i 2020. Blandt andet overtog de i efteråret forpagtningen af cafeen på Trapholt, som de driver sideløbende med restauranten Bror Ditlev og det moderne forsamlingshus Volkerts Fylke. Under coronanedlukningen i foråret var de desuden hurtigt klar med et udendørs bålkøkken, som kan flyttes rundt til virksomheder og private. Det var også bålkøkkenet, der blev brugt til at tilberede maden til Sankt Hans ved Slotssøen. Hen over sommeren lavede de en pop op-restaurant ved Slotssøen, og de har søgt Kolding Kommune om permanent udeservering ved søen hen over sommeren.

Årets Initiativpris bliver overrakt personligt til vinderen den 17. februar efter en afstemning blandt Business Koldings medlemmer.

Om prisen

Årets Initiativpris gives til en virksomhed, organisation eller enkeltperson, som i det forgangne år har ydet en ekstraordinær indsats, som forventeligt vil medføre en positiv udvikling for Kolding Kommune og/eller branding af Kolding Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Udvalg vrager planer for 180 meter høje møller i Tjæreborg Enge: Byråd skal dog træffe den endelige beslutning

Annonce