Annonce
Kolding For abonnenter

Fodboldtalent får 15-årige Bjørk til at pendle mellem Ribe og Kolding: Nu skal hun med landsholdet til England

15-årige Bjørk Meng Birgertoft bor i Ribe og bliver tre-fire gange om ugen kørt af sin far til Kolding, hvor hun spiller for KoldingQ. Hendes træning starter typisk omkring kl. 18.30-19, og før hun kører hjemmefra, spiser hun tidlig aftensmad. Når hun kommer hjem hen på aftenen, spiser hun igen, inden hun skal i seng. Vennerne fra skolen og lektier når hun på de dage, hvor hun ikke træner, eller hun kan nå det, før hun kører fra Ribe mod Kolding. Foto: Søren Gylling
15-årige Bjørk Meng Birgertoft har i halvandet år flere gange om ugen kørt fra Ribe til Kolding, hvor hun spiller fodbold i KoldingQ. Hun knokler for at blive dygtigere, og det har foreløbig givet pote i form af udtagelse til U16-landsholdet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce