Annonce
112

Fodgænger hårdt kvæstet - trådte ud foran bil i mørket

Arkivfoto: Michael Bager
Med svære hovedlæsioner blev en 39-årig mand lørdag aften overført til Odense Universitetshospital, men meldes nu uden for livsfare. Ulykken skete, da han ifølge Sydøstjyllands Politi gik ud foran en bil.

Gudsø: En 39-årig mand fra lokalområdet blev lørdag aften hårdt kvæstet, da han angiveligt trådte direkte ud foran en bil, som kom kørende ad Kolding Landevej.

- Han gik ud foran bilen, som ramte ham, og han pådrog sig meget svære læsioner i hovedet. Han blev hurtigt overført til Odense Universitetshospital. Lægerne melder ham nu uden for livsfare, oplyser vagtchef Lars Grønlund, Sydøstjyllands Politi til Fredericia Dagblad.

Ulykken skete da en 47-årig bilist fra lokalområdet kom kørende på Kolding Landevej omkring kl. 17.45. Omkring det sted, hvor Holmemarksvej møder Kolding Landevej trådte manden ud foran bilen.

- Hun fik naturligvis et kæmpe chok, da personen nærmest røg ind gennem foruden, men hun var ellers uskadt, siger Lars Grønlund.

Annonce

Drone kastede lys

Ambulance og politi var hurtigt fremme. Politiet spærrede ulykkesstedet af, så ambulancefolkene kunne arbejde, og der kunne foretages tekniske undersøgelser af omstændighederne ved den alvorlige ulykke.

- Vi havde bilinspektør på stedet og sendte en drone i luften for at få lys til vores undersøgelser, siger Lars Grønlund.

Oprydning og undersøgelser strakte sig over et par timer.

De nærmere omstændigheder for, at den 39-årige trådte ud foran bilen, har politiet endnu ikke svar på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Sundhedsordførere: Nu må ministeren stoppe omskæringslægen

Annonce