Annonce
Billund

Fodterapeuterne må holde åbent - fodplejerne må ikke

Christina Wedel glæder sig til, at hun atter får kunder i stolen. Imens kan hendes kollega holde åbent og ansætte endnu en medarbejder. Foto: Lise Nørgaard
De udfører i vid udstrækning det samme arbejde og har de samme kunder. Men lige nu er det kun fodterapeuterne, der må holde åbent.

Artiklen er rettet: Der har tidligere stået i artiklen, at kun to måneders uddannelse adskiller fodterapeuter og fodplejere. Flere har gjort opmærksom på, at forskellene er større end det. Derfor er artiklen rettet.

Billund Kommune: Fodterapeuter har en autorisation og er en del af sundhedssystemet. Derfor må de gerne holde åbent lige nu. De er statsautoriserede og underlagt Styrelsen for Patientsikkerhed og de regler, der følger med her.

Fodplejernes titel er ikke beskyttet. De hører under betegnelsen liberalt erhverv og er dermed omfattet af nedlukningen. Mange har dog en godkendelse som "anden egentlig sundhedpleje". De arbejder altså i vid udstrækning indenfor det samme område som fodterapeuterne.

Annonce

Det samme arbejde

Fodplejer udfører på mange områder det samme arbejde og har de samme kunder - alligevel må den ene faggruppe holde lukket, mens den anden kan arbejde videre - og endda skrue op for forretningen.

Christina Wedel, der er fodplejer i lokalerne ved det tidligere Hapa med klinikken By Wedel, synes, at dette er dødsens uretfærdigt og helt uden mening.

- Jeg må holde lukket, mens min konkurrent kan holde åbent og endda ansætte en ekstra medarbejder. Det er svært at se på, og det får mig helt sikkert til at stille spørgsmålstegn ved mit eksistensgrundlag fremover, siger Christina Wedel.«

Annonce

Må tage ekstra vagter

Hendes kollega, 64-årige Elisabeth Holstein, der driver Din Fodplejer fra Sundhedshuset i Grindsted, undrer sig også over, at hun skal holde lukket, mens fodterapeuterne kan fortsætte deres arbejde under restriktioner.

- Der har altid været et skel, men jeg synes, det er underligt, at den ene faggruppe kan holde åbent og den anden ikke kan, når vi arbejder så ens. Vi har én stol og én kunde inde ad gangen, siger Elisabeth Holstein, der forstår, at skellet må gå et sted - og det er så sket ved de liberale erhverv.


Jeg har mange kunder, der ringer, og de forstår ikke, hvorfor jeg skal holde lukket, og de andre kan have åbent. Og det er faktisk svært for mig at forklare, hvorfor det er sådan.

Elisabeth Holstein, fodplejer


- Det kan jeg måske godt se, men jeg forstår ikke, at der er skelnet mellem fodterapeuter og fodplejere, siger hun, der også er ansat i social- og sundhedssektoren på et plejehjem.

- Det har jeg været hele tiden. Jeg har taget en ekstra vagt her og der. Det redder mig ikke, men det har betydet, at jeg ikke sidder og venter, siger Elisabeth Holstein, der håber, at hun kan holde på sine faste kunder.

- De er meget stabile, men hvis man har særlige udfordringer med sine fødder, så er man nødsaget til at søge hjælp andre steder nu.

Annonce

Kører på fuldt drøn

Alex Nielsen er fodterapeut i Grindsted og er altså én af dem, der kan arbejde videre - med restriktioner.

- Der er lukket for kosmetiske behandlinger, men ellers udfører vi behandlinger. Udsætter vi for meget, kan det ende med at blive til noget, der er kritisk, siger Alex Nielsen, der oplever travlhed i butikken.

- Vi kører på fuldt drøn, og det tror jeg, at alle fodterapeuter gør lige nu. Der er begyndt at dukke nogle op nu, som har gået i rigtig lang tid for eksempel med meget lange eller nedgroede negle, siger Alex Nielsen, der oplever, at mange også tror, at han har lukket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Sport

Se med i aften på jv.dk: Vi sender direkte fra stort speedwaybrag

Kolding For abonnenter

Ejer af fitnesscenter efter næsten fire måneders lukning: - Vi taber penge hver dag

Kolding

Beslutning om at lukke SFO'er i ferier droppes fuldstændigt: Embedsmænd beklager fejl

Annonce