Annonce
Varde

FOF-Vest sætter fokus på Det Gamle Varde på tre lokalhistoriske søndage

Den Kampmannske Gård lægger lokale til Lokalhistorisk Søndag den 13. oktober, hvor emnet er "Det gamle gadenet" ved arkivmedarbejder Ole Nørskov. PR-foto

Varde: "Det Gamle Varde" kommer i fokus, når FOF-Vest over to søndage - den 13. oktober og 10. november - holder Lokalhistorisk Søndag med arkivmedarbejder Ole Nørskov fra Lokalhistorisk Arkiv. På søndag foregår arrangementet i kælderen på Den Kampmannske Gård, hvor Varde Vinhandel i dag holder til, og det varer fra 14.30-16 begge søndage. Her vil Ole Nørskov fortælle om det gamle gadenet i den indre by.

Søndag den 10. november vil det foregå i den gamle Markedskro, Nørregade 34, hvor DanBolig Varde holder til. Her vil udgangspunktet være livet omkring Markedspladsen og kroen. FOF-Vest vil gerne bidrage til, at ikke alle søndage føles lige lange og håber at kunne byde ind med flere søndagsarrangementer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce