Annonce
Billund

Fokus på klodens tilstand

Troels Ravn sammen med nogle af eleverne. Pressebillede

Grindsted: Det kan lade sig gøre at skabe fremskridt, når det handler om klimaforandringer og alvorlige trusler mod det gode liv for mennesker overalt på jordkloden. Og der er noget, det enkelte menneske kan gøre, og så er der noget, som kræver politiske beslutninger, men det er vigtigt, at vi hverken lukker øjnene eller lader os blæse omkuld af bekymringer og dystre udsigter.

Det var budskaberne, da Troels Ravn MF for Socialdemokratiet, besøgte eleverne i ottende klasse på Lynghedeskolen i Grindsted og HF klasser på Grindsted Gymnasium og HF.

Det er mediet "Verden bedste nyheder", som er støttet af Udenrigsministeriet og Danida, der hvert år i uge 36 inviterer politikere og organisationer i civilsamfundet til at gå ud på skoler, uddannelsesinstitutioner - og på gader og stræder, for at fortælle om FN's 17 Verdensmål for en bæredygtig jordklode.

- På 25 år har verden faktisk opnået enorme fremskridt i kampen mod sult, fattigdom, børnedødelighed og en lang række sygdomme og epidemier. Samtidig har millioner af mennesker fået adgang til skolegang, rent drikkevand og basal sundhed, fortalte Troels Ravn

- Eleverne på både Lynghedeskolen og HF Gymnasiet var særdeles interesserede og gode til at deltage i undervisningen, siger Troels Ravn.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce