Annonce
Tønder

Fokus på solcelleanlæggene i Tønder Kommune

Arkivfoto: Annelene Petersen

Læserbrev: Kommunalbestyrelsen skal i begyndelsen af 2021 tage stilling til en række ansøgninger om opstilling af vindmøller og solcelleanlæg.

Spørgsmålet om vindmøllerne har gennem mange år, faktisk i hele nuværende Tønder Kommunes levetid, delt befolkningen og kommunalbestyrelsen i, hvad der ligner to lige store halvdele, og på den baggrund givet anledning til debatter, diskussioner, læserbreve og demonstrationer.


I forholdet til solceller var der relativ enighed i kommunalbestyrelsen, idet 27 stemte for retningslinjerne, tre stemte imod og en undlod at stemme.


Vi kan nu se frem til en tid, hvor debatlysten ikke bliver mindre, og det er derfor vigtigt, at kommunalbestyrelsen relativt hurtigt træffer nogle beslutninger på området, så tingene ikke igen giver yderligere anledning til stridigheder og uvenskab mellem familier og naboer.

På kommunalbestyrelsesmødet den 30. september 2020 blev der vedtaget to guidelines, en for vindmøller og en for solcelleanlæg.

I forholdet til solceller var der relativ enighed i kommunalbestyrelsen, idet 27 stemte for retningslinjerne, tre stemte imod og en undlod at stemme.

Tingene så noget anderledes ud ved spørgsmålet om vindmøller, hvor 17 stemte for guidelinen og 14 imod. Igen en understregning af uenigheden på dette område.

Forvaltningen skal nu i gang med at kvalificere ansøgningerne, hvilket er en stor og tidskrævende opgave, der måske, for en del af ansøgningerne vil være spildt arbejde.

Den socialdemokratiske gruppe skal derfor foreslå, at vi koncentrerer os om solcelleanlæggene, der i forhold til kommunalbestyrelsen og borgernes ønsker virker mest ukompliceret og giver mindst anledning til uro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Spejdercenter efterspørger den gode gerning fra Vejdirektoratet i grotesk skiltesag

Annonce