Annonce
Billund

Folder om at være pensionist er et hit

Et nyt hæfte giver overblik og indblik i for eksempel ældrecheck, formueændring og digital post, og hæftet har været meget populært ifølge Lea Ahm. Foto: Lise Nørgaard
Borgerservice i Billund Kommune har netop lavet en ny folder om at blive og være pensionist. Sidste års første udgave blev revet væk.

Billund Kommune: Hvornår skal man søge om folkepension? Kan man få pensionstillæg, og hvad er helbredstillæg og nedsat medielicens egentligt? Billund Kommune står bag en ny folder om dét at blive og være pensionist i 2019 - og her kan man finde forklaringer på disse spørgsmål og mange andre. Den blev fremstillet i samarbejde med Ældre Sagen for første gang sidste år i en lidt anden udgave - og revet ned fra hylderne, så nu er borgerservice klar med et nyt, udvidet og lidt mere læse- og brugervenligt hæfte ifølge teamleder for borgerservice, Lea Ahm.

- Vi fornemmede, at der var et behov for at give overblik og forklare, for pensionsdelen er lagt ud til Udbetaling Danmark, men borgerservice skal yde råd og vejledning, fortæller Lea Ahm, der godt forstår både kommende og nuværende pensionister. Der er nemlig rigtig mange ting i spil, når man træder ind i den tredje alder, som der ikke har været brug for at tage stilling til tidligere.

- Man er altid velkommen i Borgerservice, men nogle gange er det også rart at have noget med hjem på skrift, som man kan vende tilbage til, siger hun, der ikke må rådgive i den enkelte borgers sag, men yde general rådgivning.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Vejen Kommune vinder vigtigt slag om Skovgårdsvej: Har handlet efter bogen

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Annonce