Annonce
Erhverv

Folk arbejder: Billund har landets tredjelaveste ledighed

Lego er en af de virksomheder, der bidrager med masser af arbejdspladser i Billund Kommune. I løbet af det seneste år er mange nye arbejdspladser skudt op, og Billund har dermed landets tredjelaveste ledighed. Foto: Scanpix/Claus Fisker
Kun i to sjællandske kommuner er der færre arbejdsløse end i Billund. Det seneste år har desuden budt på massiv fremgang i antallet af arbejdspladser i Billund Kommune.
Annonce

Billund Kommune: Det går rigtigt godt for beskæftigelsen i Billund Kommune. Faktisk går det så godt, at Billund har landets tredjelaveste arbejdsløshedsprocent. Det viser en statistik fra Dansk Erhverv.

I dette års andet kvartal var 301 personer i Billund Kommune uden et job. Det svarer til en arbejdsløshedsprocent på 2,4, og det er kun Allerød Kommune og Solrød Kommune, som er i stand til at have færre ledige end Billund.

- Det er rigtigt fint. Det er stadig ikke rart for de 2,4 procent, men det er en lav arbejdsløshedsprocent, konstaterer Robert Terkelsen (V), der er formand for Billund Kommunes voksenudvalg, der blandt meget andet tager sig af beskæftigelsesområdet.

Billund Kommune er dog fortsat et stykke fra sin egen rekord. I april 2008 var arbejdsløsheden helt nede på 1,0 procent, og selvom målet selvsagt er en udryddelse af arbejdsløshed, ved alle, at det næppe er realistisk.

- Det er et område, man aldrig bliver helt færdig med, for enten er der for mange arbejdsløse, eller også er der en flaskehals. Målet er selvfølgelig, at alle har et arbejde, men jeg er godt klar over, at det ikke er et let mål at nå, siger Robert Terkelsen.

Sådan klarer de sig i Syd- og Sønderjylland

Billund - 2,4 procent

Varde - 2,5 procent

Ringkøbing-Skjern - 2,7 procent

Vejen - 2,8 procent

Esbjerg - 3,4 procent

Tønder - 3,4 procent

Aabenraa - 3,5 procent

Haderslev - 3,5 procent

Kolding - 3,5 procent

Sønderborg - 3,5 procent

Fanø - 4,7 procent

Annonce

Mange nye arbejdspladser

En af grundene til, at Billund Kommune kan have så lav en arbejdsløshed, kan være, at der bliver skabt flere og flere arbejdspladser. Analysen fra Dansk Erhverv viser, at der fra andet kvartal sidste år til andet kvartal i år blev skabt 343 nye arbejdspladser i Billund Kommune, hvilket svarer til en fremgang på 2,2 procent.

- Det synes jeg lyder af rigtigt meget. Vi ligger rimelig stabilt med en lav arbejdsløshed, og når der så samtidig kommer flere og flere ind på arbejdsmarkedet, så skal der også komme flere arbejdspladser, siger Robert Terkelsen.

Alene fra første til andet kvartal i år blev der skabt 148 nye arbejdspladser i Billund Kommune. Den store vækst overgår, hvad selv store byer som Kolding og Esbjerg kan præstere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE-sportschef gav grønt lys til at starte festen

Varde

Antons hus kan du få for 100.000 kroner

Annonce