Annonce
Aabenraa

Folk er uenige: Makværk eller mesterværk?

Akrylblomsterne skaber stadig debat på Facebook to år efter, værket blev indviet. Arkivfoto: Ulrik Pedersen
Kunstværket RaRbat skaber debat. På Facebook diskuterer borgerne i Varnæs og Bovrup både værkets placering, udseende og pris.
Annonce

Varnæs-Bovrup: Kunst har det med at skabe debat, og det må man sige, akrylblomsterne mellem Varnæs og Bovrup også gør.

På JydskeVestkystens Facebookside har vi spurgt læserne, hvad de synes om kunstværket. Her er der tilsyneladende vidt forskellige opfattelser af kvaliteten af Hanne Bat Finkes værk.

- Placeringen er dybt åndssvag. Det burde være stillet i én af de to byer. Man kan kun se det på cykel, og ved man ikke, hvad det er, ligner det bare gammelt plastik, skriver Rene Johannsen Asmussen fra Varnæs, som suppleres af Allan Ravn:

- Det ligner plastik, der er smidt i kanten.

Martin Mortensen er heller ikke imponeret.

- Dem, som har sat det i værk og sat det op, burde skamme sig. Brug dog pengene fornuftigt, skriver han.

Flere giver udtryk for, at pengene kunne være brugt bedre på eksempelvis ældrepleje:

- Der er brugt 2,5 mio. kr. (faktisk er det 2,4 mio. kr., red.) på dette projekt. Pengene havde været meget bedre brugt på ældrepleje end at smide dem i et hul i rabatten og lade det gro til, skriver Tim Kramer i et indlæg, JydskeVestkysten har renset for bandeord.

Annonce

En fornøjelse

Tove Andersen er helt på linje.

- Skræmmende, at kommunen bruger så mange af skatteborgernes penge til sådan noget ubetydeligt og unødvendigt pjat, når der samtidigt skæres ned på personalet både i ældreplejen og institutioner. Er godt træt af at betale til den slags, skriver hun.

Her hører det dog med til historien, at det er Statens Kunstråd, som har betalt størstedelen af beløbet - 1,8 millioner kroner - mens kommunens billedkunstråd har spyttet 600.000 kroner i kassen.

Der er imidlertid også positive røster.

- En fornøjelse at gå tur ved cykelstien med alle de skønne blomster, som er fremme i denne tid, og som er en del af tanken om kunst i rabatten. Dejligt med kunst i det åbne landskab, hvor man ikke får det "serveret" fra vejsiden, skriver Merethe Alnor.

Lilly Magna Jørgensen er enig.

- Jeg synes godt om det. Jeg glæder mig over lysene om vinteren, og lige nu glædes jeg over blomsterne og bierne. Jeg synes endvidere, det er i orden, at det ikke kan ses fra vejen. Man skal være aktiv for at ville se kunsten, skriver hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

SF'er opfordrede Søvndal til at gå efter borgmesterposten i vinter: - Nu kan vi måske få en reel valgkamp

Esbjerg

Livsfarlige udspring i lystbådehavn: Unge badegæster blev bortvist fra Esbjerg Strand

Annonce