Annonce
Tønder

- Folk spænder ben for mit politiske arbejde

Henrik Møller har været aktiv i SF siden 2002, da VKO-regeringen kom til magten. De seneste 10 år han blandt meget andet også været formand for partiforeningen i Tønder Kommune. Dette hverv opgav han med sin udmeldelse torsdag morgen. Foto: Hans Christian Gabelgaard

Det vakte opsigt i politiske kredse, da SF's formand i Tønder, Henrik Møller, onsdag aften overtog partiets taburet i byrådssalen i Tønder, og få timer efter sprang ud som medlem af Alternativet. Her forklarer den 53-årige baggrunden for beslutni

Annonce

Hvor længe har du været medlem af Alternativet?

- Jeg har meldt mig ind i dag (1. juni., red.). Der var sket en fejl, at en journalist havde sendt en klausuleret pressemeddelelse ud for tidligt. Det var jeg ikke herre over, og det er jeg lidt ked af.

Hvad er baggrunden for dit partiskifte?

- Jeg har i længere tid ikke rigtig følt mig hjemme i SF. SF har bevæget sig væk fra at være et parti med massevis af gode idéer. I dag ligner SF Socialdemokratiet minus et eller andet. Klima og miljø fylder meget hos mig, og det samme gælder i forhold til, at man behandler mennesker ordentligt. Der sker ikke på arbejdsmarkedet og i det nuværende socialsystem.

Er partiskiftet også en reaktion på, at du ikke blev SF's spidskandidat ved opstillingsmødet til kommunalvalget, men kun blev nummer tre og dermed uden reel chance for at blive valgt?

- Det er en lang føljeton. Jeg har længe følt mig modarbejdet. Det går tilbage til den store ballade i SF, hvor jeg var imod den tiltagende topstyring og højredrejning. Der fik jeg mine modstandere i partiet, og det er nu også nået til min egen partiforening. Folk spænder ben for mit politiske arbejde. Men jeg vil arbejde, og jeg vil have indflydelse. Så jeg har ledt efter plads. Det håber jeg, der er i Alternativet.

Hvorfor måtte partiskiftet først offentliggøres efter at du havde overtaget pladsen i byrådssalen?

- Det var simpelthen af hensyn til Søren (Søren Ebbesen Skov, red.) og hans afskedsreception. Den ville jeg ikke forstyrre. Søren har intet med det her at gøre. Men så kommer den åndssvage fejl med pressemeddelelsen. Den var godt nok klausuleret, men så var det jo ligesom ude. Det var uheldigt, en dum detalje.

Hvad er din kommentar til dem der synes, at du har bortført SF's stemmer og SF's mandat?

- Til dem kan jeg sige, at de kan være fuldstændig trygge ved, at jeg ikke har skiftet holdninger. Dem, der har stemt på mig og SF, er stadig repræsenteret i Tønder byråd. Jeg var helst blevet i SF, men sådan skulle det ikke være. Nu er døren lukket, og jeg ønsker SF held og lykke. Jeg håber, at vi kan leve i fred side om side.

Hvornår er det billede taget, der viser dig og Uffe Elbæk, som var vedhæftet den klausulerede pressemeddelelse?

- Det blev taget på landsmødet i Odense sidste weekend. Jeg var derovre for at snuse lidt. Jeg fik en fornemmelse af, at der var rigtig god stemning - sympatisk, roligt og fornuftigt. Sådan som i SF i gamle dage. Nu hedder det så bare noget andet.

Hvad synes du selv om politikere, der skifter parti midt i en valgperiode?

- Det er kedeligt, hvis det sker. Men man må også huske på, at politikere også kun er mennesker af kød og blod. Til sidst kan ens position blive så uholdbar, at det går én på nerverne. Når der kun er uenigheder tilbage, så er det bedst, at vejene skilles. Det må helst ikke ske, men man må heller ikke se så tungt på det. Vigtigst er, at man som person ikke ændrer holdning 180 grader. Det vil være helt tosset.

Når der kun er uenigheder tilbage, så er det bedst, at vejene skilles.

Henrik Møller, tidligere SF og nytiltrådt medlem af kommunalbestyrelsen i Tønder for Alternativet
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Problemer med Venstres online-afstemning: Jørgen fik ikke chancen for at stemme på Line

Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Sønderjyske Fodbold

Første vintertransfer er på plads: SønderjyskE henter svensk forsvarsspiller

Annonce