Annonce
Nordtyskland

Folk strømmede til grænsebutikker

Fleggaaard i Harrisleee var en af de grænsebutikker, der fik en travl onsdag efter udsigten til skærpede, danske rejsevejledninger.
Annonce

Harrislee. Onsdag eftermiddag var parkeringspladsen foran Fleggaard i Harrislee lige syd for grænsen trods silende regn godt fyldt op med biler. Den ene indkøbsvogn efter den anden med dåser, vin og slik blev kørt fra grænsebutikken og tømt over i bagagerummene på biler med danske nummerplader.

Udsigten til, at Tyskland fra på torsdag sandsynligvis kommer på det danske udenrigsministeriums orange liste, fik mange danskere til at tage en tur over grænsen for at få fyldt depoterne op.

- Det er derfor vi tog afsted i dag. Vi fandt ud af det i formiddags, fortalte Erik Bonde fra Aabenraa, der var ved at fylde sit bagagerum sammen med sin kone Sonja Bonde.

- Vi plejer at tage herned for at købe ind op til jul, forklarede Sonja Bonde og bekræftede, at de derfor valgte at fylde deres lagre lidt tidligere i år for at være på den sikre side.

Også Kent Erbs havde taget turen fra Midtfyn til Harreslev tidligere end planlagt, efter at han hørte om de mulige forandringer i rejsevejledningerne. Normalt tager han turen til grænsen omkring hver tredje til fjerde måned.

- Jeg har udskudt nogle andre planer for at komme afsted i dag. Ellers ville jeg være taget afsted en af de kommende uger, fortæller han.

Kent Erbs havde allerede tirsdag haft en mistanke om hvor det bar henad. Da grænsen lukkede tilbage i foråret, tog han også turen over grænsen for at handle.

- Jeg synes godt, man kunne mærke, hvor det bar henad. Det er også blevet nemmere nu, hvor man kan følge med i alle pressemøderne og smittetallene, sagde Kent Erbs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderborg

Beboere i den hårde ghetto: Vil ikke stemples som dovne og kriminelle

Sønderborg For abonnenter

Kommentar: Giv dispensation til Sønderborgs hårde ghetto

Trekantområdet

Finlandsparken er ikke længere en ghetto: Men corona sætter en stopper for festen

Annonce