Annonce
Tønder

Folkbaltica udfordrer grænserne

Festivalens huskunstner i 2020 er finske Milla Viljamaa, der gav en smagsprøve på sine virtuose evner med Harald Haugaard, da programmet for 2020 blev præsenteret i Flensborg. Pressebillede
Med temaet ”Grænseløs/Grenzenlos” i det kommende års program, fejrer Folkbaltica 100-året for den fredelige afstemning om grænsedragningen i 1920.

Flensborg: Med temaet ”Grænseløs/Grenzenlos”, byder Folkbaltica 2020 på omkring 30 koncerter i grænselandet i dagene 2. maj til 10. maj. I Sønderjylland kan man opleve syv koncerter fordelt på Sønderborg, Nordborg, Aabenraa, Felsted, Gråsten, Tønder og Løgumkloster.

- Vi fejrer, at den fredelige grænsedragning i 1920 med tiden har skabt et unikt fællesskab i det nordlige Schleswig-Holstein og det sydlige Danmark. Folkbaltica er kunstnerisk set indbegrebet af dette fællesskab, siger kunstnerisk leder af festivalen, Harald Haugaard, i en pressemeddelelse om det kommende års program.

Fællesskabet markeres til åbningskoncerten i Alsion i Sønderborg, hvor den tyske sangskriver Felix Meyer og den danske sangskriver Christian Juncker vil uropføre en dansk-tysk sang, de har komponeret til lejligheden.

Festivalen byder ikke kun på dansk og tysk folkemusik. Det samlede program byder på kunstnere fra Portugal, Polen, Letland, Estland, Norge, Sverige og ikke mindst Finland, hvor årets huskunstner, pianisten og komponisten Milla Viljamaa kommer fra.

Det finske tangent-unikum kan opleves på klaver og trædeorgel i en række forskellige konstellationer i løbet af festivalen. Milla Viljamaa kan blandt andet opleves i den klangfulde Løgumkloster Kirke, fredag 8. maj.

Den nyrenoverede Damms Gård i Felsted lægger også hus til en festivalkoncert. Torsdag 7. maj, giver Christian Juncker, kendt for hittene ”Mogens og Karen” og ”Havana”, koncert.

Forsalget til den 16. Folkbaltica festival er begyndt. Man kan købe billetter via festivalens hjemmeside: www.folkbaltica.de

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce