Annonce
Tønder

Folkbaltica udfordrer grænserne

Festivalens huskunstner i 2020 er finske Milla Viljamaa, der gav en smagsprøve på sine virtuose evner med Harald Haugaard, da programmet for 2020 blev præsenteret i Flensborg. Pressebillede
Med temaet ”Grænseløs/Grenzenlos” i det kommende års program, fejrer Folkbaltica 100-året for den fredelige afstemning om grænsedragningen i 1920.
Annonce

Flensborg: Med temaet ”Grænseløs/Grenzenlos”, byder Folkbaltica 2020 på omkring 30 koncerter i grænselandet i dagene 2. maj til 10. maj. I Sønderjylland kan man opleve syv koncerter fordelt på Sønderborg, Nordborg, Aabenraa, Felsted, Gråsten, Tønder og Løgumkloster.

- Vi fejrer, at den fredelige grænsedragning i 1920 med tiden har skabt et unikt fællesskab i det nordlige Schleswig-Holstein og det sydlige Danmark. Folkbaltica er kunstnerisk set indbegrebet af dette fællesskab, siger kunstnerisk leder af festivalen, Harald Haugaard, i en pressemeddelelse om det kommende års program.

Fællesskabet markeres til åbningskoncerten i Alsion i Sønderborg, hvor den tyske sangskriver Felix Meyer og den danske sangskriver Christian Juncker vil uropføre en dansk-tysk sang, de har komponeret til lejligheden.

Festivalen byder ikke kun på dansk og tysk folkemusik. Det samlede program byder på kunstnere fra Portugal, Polen, Letland, Estland, Norge, Sverige og ikke mindst Finland, hvor årets huskunstner, pianisten og komponisten Milla Viljamaa kommer fra.

Det finske tangent-unikum kan opleves på klaver og trædeorgel i en række forskellige konstellationer i løbet af festivalen. Milla Viljamaa kan blandt andet opleves i den klangfulde Løgumkloster Kirke, fredag 8. maj.

Den nyrenoverede Damms Gård i Felsted lægger også hus til en festivalkoncert. Torsdag 7. maj, giver Christian Juncker, kendt for hittene ”Mogens og Karen” og ”Havana”, koncert.

Forsalget til den 16. Folkbaltica festival er begyndt. Man kan købe billetter via festivalens hjemmeside: www.folkbaltica.de

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Blåvand har fået sin sorte by

Danmark

Udenlandske turister fravælger Danmark: Venstre opfordrer til at fjerne seksdages-regel omgående

Annonce