Annonce
Varde

Folkebevægelsen Vi siger nej til 5G demonstrerer på Torvet

Varde: Lørdag den 25. januar vil folkebevægelsen Vi siger nej til 5G i Danmark stå bag protestaktioner i en række byer over hele landet - bl.a. i Varde. Demonstrationen er en del af en international protestaktion i over 30 lande, der skal sætte fokus på den folkelige modstand mod det kommende 5G-netværk.

- Vi ønsker at sætte fokus på de sundhedsrisici, der er forbundet med udrulningen af 5G-netværket. Allerede nu med Wi-Fi, Bluetooth, 2G, 3G, 4G og anden forurening fra stråling fra trådløse teknologier med elektromagnetiske felter er vi under massiv bestråling, som har dokumenterede biologiske skader på mennesker, dyr, natur & miljø publiceret i peer reviewed videnskabelige tidsskrifter. Forureningen fra bestrålingen vil med et 5G-netværk oveni alt andet lige forøges betydeligt, siger Preben Kastrup i en pressemeddelelse fra folkebevægelsen.

- Vores mål er at skabe en solid folkebevægelse, der på et oplyst grundlag siger fra over for udrulningen af 5G. Vi håber også at kunne råbe politikerne på Christiansborg op såvel som i EU, og at de vil beslutte at tilbagerulle 5G-netværket og fremover have fokus på helbredssikker telekommunikation, udtaler Preben Kastrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce