Annonce
Billund

Folkedrab på tamilere mindes med højtidelighed i Grindsted Kirke

Fredag samles tamilere i Grindsted Kirke for at mindes folkedrabet for 10 år siden. Arkivfoto

Grindsted: 10 års dagen for folkedrabet på tamilere i Sri Lanka markeres fredag 17. maj kl. 16 til 17 i Grindsted Kirke.

10 års dagen for folkedrabet på tamilere i Sri Lanka bliver mindet verden over. I maj 2009 blev Eelam’s tamilske frihedsbevægelse nedkæmpet med en massiv srilankansk militær offensiv, hvor 146.649 civile tamilere på få måneder ifølge Sri Lankas statistik blev dræbt eller forsvandt.

- Vi vil derfor gerne samle os og i fællesskab holde en mindehøjtidelighed i Grindsted Kirke, hvor alle er hjertelig velkommen til at tage del i denne betydningsfulde dag sammen med os. Vi vil gerne tænde lys og lægge blomster og derved sende vores dybeste tanker til ofrene og ære dem, skriver Det Tamilske Samordnings Udvalg i Grindsted og Omegn i en pressemeddelelse.

Steen Frøjk Søvndal vil forestå gudstjenesten, og der vil ud over salmer, tekster og bønner være en tale ved Alexia Thusyanthan. /EXP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce