Annonce
Genforeningen

Folkefest gennemføres i år: Men det bliver ikke som planlagt

Markeringen af Aabenraa Genforeningsdag ved Folkehjem i Aabenraa bliver en noget skrabet udgave. Foto: Aabenraa Kommune
På grund af gældende covid-19-restriktioner gennemføres Aabenraa Genforeningsdag 12. juni i en reduceret udgave.

Aabenraa: 30. maj sidste år var der lagt op, at 100-året for Genforeningen og indvielsen af Genforeningsparken ved Folkehjem skulle munde ud i en stor folkefest med masser af kulturelle aktiviteter.

Det satte corona-virussen en effektiv stopper for, og folkefesten blev aflyst. Nu er der så fundet en ny dato, men når Aabenraa den 12. juni flere steder markerer det, som kommunen har valgt at kalde Aabenraa Genforeningsdag, bliver det i en reduceret udgave for at overholde de gældende forsamlingsrestriktioner.

- Jeg synes, at det, vi kan gennemføre, er godt. Der kommer til at mangle noget, men det havde været værre, hvis arrangementet skulle aflyses helt igen, siger Thomas Andresen (V), der er borgmester i Aabenraa Kommune.

Annonce

- Jeg er glad for, at vi på trods af restriktioner og forsamlingsforbud kan markere Aabenraa Genforeningsdag. Desværre bliver det ikke den folkefest, vi havde håbet på, men under omstændighederne er denne markering den bedste måde, vi kan afvikle dagen på, fortsætter han.

Flere steder involveret

Programmet for dagen kommer til fordele sig over tre forskellige steder i byen, hvor det tidligere var meningen, at Genforeningsdagen hovedsageligt skulle foregå i og omkring Genforeningsparken ved Folkehjem.

Den planlagte koncert med Folkeklubben flyttes til Sønderjyllandshallen, foredrag afvikles i Genforeningsparken, og en koncert med tre lokale ungdomsbands holdes på Storetorv. Alle andre aktiviteter - herunder boder og kulturelle aktiviteter - aflyses.

- Arrangementet har vist sig at være mulighedernes kunst, og det bliver desværre ikke en folkefest i ordets bredeste forstand. Men vi forsøger at gennemføre det, så godt vi kan og på forsvarlig vis, siger Mads Stendorf, der er kultur- og fritidschef i Aabenraa Kommune.


Jeg synes, at det, vi kan gennemføre, er godt. Der kommer til at mangle noget, men det havde været værre, hvis arrangementet skulle aflyses helt igen.

Thomas Andresen, borgmester i Aabenraa Kommune


Folkeklubben spiller for 440 siddende gæster i Sønderjyllandshallen, og billetprisen er sat til 100 kroner. Med i billetprisen følger en let forfriskning og et minde om Genforeningsdagen. Billetterne sættes til salg torsdag 20. maj klokken 10.00.

Annonce

Lidt for enhver

Fire kulturhistoriske foredrag om tematikker relateret til Genforeningen holdes på en mobilscene i Genforeningsparken ved Folkehjem. Foredragene foregår i en lukket sektion med stoleopsætning, og de er gratis.

På Storetorvs byscene optræder tre lokale ungdomsbands for torvets spisende gæster. Arrangementet afvikles af Shop i City, og koncerterne er gratis.

- Jeg håber, at der vil sprede sig en genforenings-stemning i hele byen, for genforeningsdagen er fortsat en vigtig dag. Derfor er jeg også glad for, at der fortsat er lidt for enhver smag, hvad enten man er til musik eller foredrag, siger Thomas Andresen.

Mens den reducerede folkefest bliver holdt 12. juni, så bliver søndag 13. juni royal. Da kommer dronning Margrethe i selskab med kronprins Frederik og prins Christian på en kort visit på Folkehjem som en del af den forsinkede markering af 100-året for Genforeningen.

Annonce

Mest læste

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Slut med at rense alger af tagene i landsby: Det løber direkte ud i ny regnvandssø

Haderslev For abonnenter

Kandis-Johnny overvældes stadig af bandets trofaste fans: Efter koncerterne går vi frem til vores fans - andre bands går backstage

Billund

Brand blev opdaget, da videoovervågningen forsvandt: Der var kun røg, da brandvæsnet nåede frem

Kultur

Hanson gav Vejen fest i midtbyen: Diskoteksejer håber, musikevent kan blive en tradition

Haderslev

Sårbare og udsatte unge sikres hjælp: Unge på Sporet er tilbage på sporet

Team Esbjerg For abonnenter

Team Esbjerg-profil melder sig klar til CL-braget i Frankrig: - Jeg synes, at vi har rigtig fine muligheder

Kolding

Velhavere viser stribevis af sportsvogne frem i Kolding

Sport

Danmark er finaleklar i Speedway of Nations efter drama

Varde For abonnenter

Kampen om Andelskassen bliver langvarig: Spar Nord Bank er tålmodige og opgiver ikke overtagelse

Navne For abonnenter

Louis Bülow fortæller om sine minder: Fra en svunden tid - og dem, jeg savner

Kultur

Koncert-abstinenser i Vejen: Amtoft åbnede festen og savner et spillested i Vejen

Annonce