Annonce
Esbjerg

Folkefest i gaderne: Sol og smil til dronningens sommertogt

Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) håbede, at dronning Margrethes besøg i Esbjerg ville blive til en folkefest. Tusindvis af fremmødte sikrede, at borgmesterens drøm gik i opfyldelse

Esbjerg: Byen kunne næppe have vist sig fra en bedre side, da kongeskibet Dannebrog i går tirsdag præcis klokken 10 lagde til kaj ved Dokhavnen. Den sædvanlige stride vestenvind havde forvandlet sig til en blid brise, og solen skinnede fra en skyfri himmel på de hundredevis af børn, voksne og ældre, der havde taget opstilling langs havnen og endda på broen mellem by og havn, Landgangsbroen.

De unge tog flot imod majestæten og borgmesteren på Game Streetmekka. Foto: Torben Meyer/Esbjerg Kommune

De mange forventningsfulde mennesker så kongeskibet Dannebrog lægge til kaj. De ventede alle på, at Hendes Majestæt Dronning Margrethe skulle vise sig ombord på skibet og gå fra borde.

Dronningen i baggrunden fulgte skaterne på streetmekka. Foto: Torben Meyer/Esbjerg Kommune

Allerede klokken ni begyndte de første at dukke op for at få de bedste pladser med udsigt til kongeskibet. Også borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) var tidligt på kajen for at modtage dronningen.

Annonce

- Jeg er spændt, og jeg glæder mig til en rigtig god dag. Det bliver en dejlig lang dag, hvor vi skal vise dronningen noget af alt det, Esbjerg har at byde på. Jeg håber, dagen i dag bliver en rigtig folkefest, hvor mange mennesker får mulighed for at se dronningen og hilse på hende, sagde Jesper Frost Rasmussen.

Han har mødt dronningen ved tidligere lejligheder, men det var første gang siden 2008, at kongeskibet Dannebrog med dronningen ombord lagde til kaj i Esbjerg - og første gang han skulle køre i karet med majestæten  kort efter.

Syv minutter efter kongeskibet havde lagt til kaj, gik dronningenen fra borde. Hun blev modtaget af en smilende menneskemasse på havnen. På havnekanten stod foruden borgmesteren og hans samlever Gitte Kirkegaard mange andre notabiliterer klar til at tage imod dronningen.

Den øvrige modtagelseskommité bestod af kommunaldirektør Rikke Vestergaard, regionsrådsformand Stephanie Lose (V), biskop for Ribe Stift Elof Westergaard, byretspræsident Helle Fløystrup, politidirektør Jørgen Martin Meyer, oberst Peter Henrik Frausing, og havnedirektør Dennis Jul Pedersen.

Stephanie Loses to døtre, Sofie og Mie Lose, havde æren af at overrække dagens første blomsterbuket til dronningen.

Efter at have vinket til de fremmødte på havnen steg dronningen op i den kongelige karet sammen med borgmester Jesper Frost Rasmussen og hans samlever Gitte Kirkegaard. Akkompagneret af Slesvigske Musikkorps kørte det kongelige følge op mod Esbjerg rådhus. Langs ruten var der så mange mennesker, at politiet på et tidspunkt blev nødt til at lukke Skolegade på grund af trafikkaos.

Gymnastikopvisningen på Bakkeskolen Cosmos var en stor succes.  Foto: Torben Meyer/Esbjerg Kommune

Efter 20 minutters karettur ankom dronningen med følge til rådhuset, hvor hun blev budt velkommen af viceborgmester Susanne Dyreborg (DF).

Dronningen fik overrakt blomster af Milla og Vigga Geisler, der er døtre af byrådsmedlem Anne Marie Geisler Andersen (RV). Inde i byrådssalen stod de 31 medlemmer af byrådet klar til at møde dronningen. Det blev også tid til en kort samtale med dronningen, inden hun drog mod Musikhuset Esbjerg.

Ved ankomsten til Musikhuset modtog dronningen blomster af Roza Gryzel og Niclas Weber. Indenfor kunne dronningen nyde en balletopvisning fremført af unge balletdansere fra Esbjerg Kulturskole.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Esbjerg For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Ribe-Bramming

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Tønder For abonnenter

Trine Jepsen siger farvel til Schackenborg: - Jeg skal være kvinde i eget hus

Aabenraa For abonnenter

Sønderjysk cykelkaptajn ramt af to blodpropper: Vi tager én dag ad gangen

Varde

Nu er firmaet bag Danmarks bedste burger flyttet ud af kommunen: Slut med naboklager over lugten af stegte løg

Sønderborg

Vores tidligere vaner er vendt tilbage, men håndspritten står stadig: Derfor er pandemiens restriktioner hurtigt blevet fortid

Sydjylland

Smitteproblemer bliver mindre i fem kommuner, men trænger sig på i en anden: Syd- og sønderjysk kommune har nu tre-cifret smittetryk

Sydjylland For abonnenter

Stævning afslører: Enerådig bankdirektør bevilligede ulovlige lån til egne sønner og bestyrelsesmedlem

Esbjerg

Superforskeren Julie får børn til at sige nej til alkohol gennem virtuelt festspil

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Se videoen med kite-surfing på oversvømmelserne: Flere har taget en hurtig tur på regnmasserne

Sydjylland

Anders troede, han skulle stemme på Venstre, men kandidattest pegede på et andet parti: - Det er stof til eftertanke

Erhverv

83 års industrihistorie på danske hænder er slut: Kolding-producent af malkeudstyr er blevet opkøbt og 135 ansatte får ny ledelse

Esbjerg For abonnenter

Passer kvæg fra hesteryg i fantastisk natur: Marie nyder landbrugslivet i Canadas bjerge

Tønder

Vilde fugle i Vadehavet er blevet smittet med fugleinfluenza

Annonce