Annonce
Aabenraa

Folkehjem forvandlet til Højlunds Forsamlingshus

Alt er klar, og aftenens ordstyrer, Gertrud Højlund, tjekker lige tiden. Foto: Claus Thorsted
190 vælgere var der plads til, da TV 2 inviterede på uformel forsamlingshussnak med politikerne. Stemningen var spændt og forventningsfuld, da de velforberedte sønderjyder mødte frem.

AABENRAA: Sjældent har der været så lyst i Kongesalen, som da Folkehjem onsdag for en kort stund var centrum i kongeriget.

TV 2 havde fuld blus på lamperne, og syv kameraer var kørt i stilling allerede ved femtiden, mens journalist Gertrud Højlund og en hel stribe arbejdsbier fra tv-stationen lagde an til en moderne udgave af klassikeren Højlunds Forsamlingshus.

Nede i køkkenet var de færdige med at skære kagen, og kaffekanderne var linet op. Når der er møde i forsamlingshuset i Danmark, begynder det med fællessang og fortsætter med kaffe og kage. Og således også i Kongesalen onsdag aften.

Anette Carstensen og hendes mand Frank, der driver Folkehjem, skulle også have blus under kødgryderne. Der skulle laves mad til de mange TV 2 ansatte, og politikerne skulle heller ikke gå sultne på scenen.

Manden med det store overblik var produktionsleder Lasse Brodersen.

- Det er mig, der har styr på alle excelark og budgetter, forklarede han.

Det bekræftede Frank Carstensen fra Folkehjem:

- Der er faste tider på alt. Klokken 19.10 præcis, skal kaffen og kagerne på bordet.

Annonce

Højlunds Forsamlingshus

Det var Gertrud Højlunds far, Niels Højlund, der i sin tid var vært for Højlunds Forsamlingshus, som blev sendt på tv2 fra 1988 og fem år frem.

TV2 har valgt at genoptage programmet med datteren som vært i anledning af det forestående valg. Gertrud Højlund er til daglig vært på TV2 News.

Der er Højlunds Forsamlingshus på TV2 News igen på søndag klokken 20, og onsdag den 29. maj klokken 19.20.

Politisk interesse

Runa Barbara Petersen og veninderne Gitte Petersen og Linda Christensen var blandt de første vælgere i Kongesalen, og de er vilde med politik.

- For mig er det beskæftigelse og ældre, der er de vigtigste emner i denne valgkamp. Men jeg synes det er rigtig utroværdigt, når Lars Løkke lige pludselig finder 69 milliarder til velfærd i anledning af valget. Tror de vi er dumme? spurgte Runa.

Hun er ikke enig med veninden Gitte om alt, men på spørgsmålet om flygtninge og integration er der fuld fodslag mellem de to.

- Når stramningerne begynder at gå ud over børn, så har vi mistet noget rent medmenneskeligt. Tonen er blevet alt for rå. Vi skal altså opføre os ordentligt, fastslår hun.

De tre er enige om, at de ikke gider høre på tomme ord og valgflæsk.

Grin på golfbanen

Lone Uhrskov var også kommet i god tid og hun kommenterede et af de seneste udspil fra de travle politikere.

- Dansk Folkeparti vil have, at alle over 80 år skal have ret til at komme på plejehjem. Det grinte vi faktisk meget af på golfbanen i dag. Der er der mange, som er langt over 80, og som er utroligt friske. Jeg tror da, at de ældre hellere vil have mere hjemmehjælp derhjemme, hvis det er nødvendigt, mente hun.

- Miljø er et af de rigtigt vigtige emner, men jeg tror altså ikke, der bliver bedre af, at vi sætter afgifter på flybilletter eller giver landmænd en bøde for at forurene. De må finde på noget andet - man kunne helt forbyde plastikposer, så fandt folk nok på noget andet at bruge i stedet, lød det.

TV 2 havde på forhånd sørget for, at vælgerne i salen var godt fordelt både aldersmæssigt og politisk. Derfor var alle på forhånd blevet spurgt om de var medlemmer af et politisk parti.

To af dem, der slap ind i Kongesalen, var Rasmus Christiansen og Viktor Kasten, der begge er medlemmer af Venstres Ungdom.

- Vi går i 1.g, så SU er et vigtigt spørgsmål for os, sagde Viktor.

- Lempelser af topskatten er også vigtig, fastslog Rasmus.

Der må stiger i brug, når kameraerne skal på plads. Foto: Claus Thorsted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];