Annonce
Tønder

Folkeklubben løb med guldet på Tønder Festival

Folkeklubben fik torsdag på Open Air Scenen overrakt en guldplade for 10.000 solgte enheder. Foto: Torben Christensen/Ritzau Scanpix

Tønder Festival: Aftenen blev lige en smule festligere end forventet for medlemmerne af Folkeklubben, der spillede på Tønder Festivalens Open Air scene torsdag aften.

For selvom bandet leverede en glimrende koncert foran et begejstret og talstærkt publikum, så ventede der en god overraskelse for Folkeklubben mod slutningen af koncerten.

Bandet havde faktisk afsluttet koncerten, men stod klar i kulissen til at levere de obligatoriske ekstranumre. Inden de fik lov at gå tilbage på scenen, kom Alex Nyborg Madsen og Søren Rebbe fra p4-programmet "Brødrene" på scenen, og overrakte Folkeklubben en guldplade for bandets seneste album "Sort tulipan".

- Folkeklubben har fortalt, at det var her i Tønder, at de første gang følte sig lidt som rockstjerner. Nu er de her igen, og nu er der én ting, der har ændret sig. Nu ér de rockstjerner, lød det blandt andet fra Alex Nyborg Madsen, inden Folkeklubben fik lov at levere de planlagte ekstranumre.

Folkeklubben vender tilbage på Tønder Festivalens Open Air-scene fredag formiddag kl . 11.15, hvor de spiller til skolekoncerten.

Sådan får man en guldplade

Det er musikselskabernes brancheforening, IFPI, der uddeler guldplader, eller certificeringer til bands/solister.

Både salg af fysiske eksemplarer, digitale downloadformater og streams tæller med, og for at opnå guld for et album, skal man opnå 10.000 "enheder".

En enhed er henholdsvis et fysisk eksemplar, en download eller en stream.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Der bliver brug for hjælpepakker sommeren over

Meget tyder på, at vi nu er vidne til det største og mest voldsomme tilbageslag, der nogensinde er registreret i USA. Det skrev Dansk Erhvervs cheføkonom, Tore Stramer, i en økonomisk kommentar, organisationen med hovedsæde i den gamle Børsen-bygning i København sendte ud torsdag eftermiddag. Lige ovre på den anden side af gaden ligger Finansministeriet, hvor det torsdag formiddag på et pressemøde blev slået fast, at andet kvartal i år ser ud til at blive det sorteste kapitel i dansk økonomis historie. Til sammen tegner det et dystert billede, der gør det nødvendigt, at vi i et helt usædvanlig grad står sammen om at redde, hvad reddes kan i dansk erhvervsliv. De meget omfattende hjælpepakker rækker formentlig ikke. Derfor er det fornuftigt, at den socialdemokratiske regering torsdag indledte politiske forhandlinger om et såkaldt serviceeftersyn af hjælpepakkerne. Finansminister Nicolai Wammen sagde efter pressemødet, at han kunne forestille sig en forlængelse af hjælpepakkerne til 9. juli. Men det er ikke usandsynligt, at det ikke engang er lang tid nok, hvis ikke for mange ellers sunde virksomheder dør af pengemangel. Det er desværre realistisk, at hjælpepakkerne helt eller delvist skal vare sommeren over for at få den ønskede effekt. Blandt de mange årsager er den hurtigt voksende krise i USA og den meget langsomme genåbning af Danmark. USA er vores største eksportmarked, som op imod 900.000 danske job er direkte eller indirekte afhængige af, så den amerikanske nedtur kan ramme danske virksomheder meget hårdt. Dertil kommer, at regeringen valgte den dyreste løsning, da første fase af genåbningen blev meddelt i mandags. Eksperter præsenterede regeringen for tre mulige modeller for en genåbning. Den valgte model vil ifølge tænketanken Kraka koste et månedligt tab på 14 milliarder kroner, mens mellemløsningen ville have været fem milliarder kroner billigere uden, at den nødvendigvis havde kostet flere menneskeliv.

Annonce