Annonce
Tønder

Folkeklubben løb med guldet på Tønder Festival

Folkeklubben fik torsdag på Open Air Scenen overrakt en guldplade for 10.000 solgte enheder. Foto: Torben Christensen/Ritzau Scanpix

Tønder Festival: Aftenen blev lige en smule festligere end forventet for medlemmerne af Folkeklubben, der spillede på Tønder Festivalens Open Air scene torsdag aften.

For selvom bandet leverede en glimrende koncert foran et begejstret og talstærkt publikum, så ventede der en god overraskelse for Folkeklubben mod slutningen af koncerten.

Bandet havde faktisk afsluttet koncerten, men stod klar i kulissen til at levere de obligatoriske ekstranumre. Inden de fik lov at gå tilbage på scenen, kom Alex Nyborg Madsen og Søren Rebbe fra p4-programmet "Brødrene" på scenen, og overrakte Folkeklubben en guldplade for bandets seneste album "Sort tulipan".

- Folkeklubben har fortalt, at det var her i Tønder, at de første gang følte sig lidt som rockstjerner. Nu er de her igen, og nu er der én ting, der har ændret sig. Nu ér de rockstjerner, lød det blandt andet fra Alex Nyborg Madsen, inden Folkeklubben fik lov at levere de planlagte ekstranumre.

Folkeklubben vender tilbage på Tønder Festivalens Open Air-scene fredag formiddag kl . 11.15, hvor de spiller til skolekoncerten.

Annonce

Sådan får man en guldplade

Det er musikselskabernes brancheforening, IFPI, der uddeler guldplader, eller certificeringer til bands/solister.

Både salg af fysiske eksemplarer, digitale downloadformater og streams tæller med, og for at opnå guld for et album, skal man opnå 10.000 "enheder".

En enhed er henholdsvis et fysisk eksemplar, en download eller en stream.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Garden på den kommunale finanslov

Der er jo ikke ligefrem, fordi pengene hænger på træerne, når det gælder økonomien i Vejen Kommune. I torsdagsavisen bragte vi her i avisen historien om, at Vejen Garden kan se frem til et tilskud på 75.000 kroner. Det blev politisk bestemt på det seneste møde i Udvalget for sundhed, kultur og fritid. Næppe var avisen på gaden denne grå og triste torsdagsmorgen, før en læser var i røret for at gøre opmærksom, at vi ikke skal længere tilbage end ved budgetvedtagelsen i november, da Vejen Byråd godkendte et budget med nedskæringer på ældreområdet. Hvordan kunne det så være rimeligt at bevilge penge til noget, der ikke ligefrem er velfærd? Holdningen fra vedkommende læser er taget til efterretning, og den pågældende blev også opfordret til et debatindlæg. Men der blev takket nej. Det var alene holdningen, der skulle afleveres. Der kan sagtens være dem, som ser en sådan bevilling i et kritisk lys, når politikerne i forbindelse med budgettet vedtager nedskæringer på eksempelvis ældreområdet. Ikke desto mindre så er holdningen herfra entydig; Det er altså at blande æbler og pærer. Det ville være alt for let – og også forkert – at sige nej til et kulturelt fyrtårn, som Vejen Garden vitterlig er, fordi der nu engang er foretaget nedskæringer på andre områder. Gardens præstationer i ind- og udland er indiskutable – og har været det i en endog ganske lang årrække. Vejen Gardens talentfulde unge og erfarne kræfter har adskillige gange været på podiet rundt omkring, og alene de mange danske mesterskaber, som er hentet hjem, vækker begejstring. Der skal for mange såmænd ikke mere til, end at garden trækker op ved et arrangement, før stoltheden melder sig. Det er ikke kun herhjemme, at Vejen Garden nyder respekt. Det gør garden også i udlandet, og forude venter eksempelvis deltagelse ved Berlin Tattoo senere i år samt EM i Rastede i 2021 og medvirken i Bremen Tattoo ligeledes i 2021. Garden er med til at sætte Vejen på kortet – også internationalt. Det hører ligeledes med, at Vejen Garden langt fra kun er de talentfulde drenge og mænd, som udgør fællesskabet. Bag garden er der et effektivt og travlt bagland, som med en stor frivillig indsats arbejder på at skabe de bedst mulige betingelser og rammer for, at garderne kan udfolde deres talenter. At der skal bruges penge på professionelle instruktører viser blot, at Vejen Garden er kommet op i en liga, hvor det koster at være med. Derfor er der ikke noget at indvende imod, at garden er kommet på den kommunale finanslov. GOD SØNDAG

Annonce