Annonce
Tønder

Folkeklubben løb med guldet på Tønder Festival

Folkeklubben fik torsdag på Open Air Scenen overrakt en guldplade for 10.000 solgte enheder. Foto: Torben Christensen/Ritzau Scanpix

Tønder Festival: Aftenen blev lige en smule festligere end forventet for medlemmerne af Folkeklubben, der spillede på Tønder Festivalens Open Air scene torsdag aften.

For selvom bandet leverede en glimrende koncert foran et begejstret og talstærkt publikum, så ventede der en god overraskelse for Folkeklubben mod slutningen af koncerten.

Bandet havde faktisk afsluttet koncerten, men stod klar i kulissen til at levere de obligatoriske ekstranumre. Inden de fik lov at gå tilbage på scenen, kom Alex Nyborg Madsen og Søren Rebbe fra p4-programmet "Brødrene" på scenen, og overrakte Folkeklubben en guldplade for bandets seneste album "Sort tulipan".

- Folkeklubben har fortalt, at det var her i Tønder, at de første gang følte sig lidt som rockstjerner. Nu er de her igen, og nu er der én ting, der har ændret sig. Nu ér de rockstjerner, lød det blandt andet fra Alex Nyborg Madsen, inden Folkeklubben fik lov at levere de planlagte ekstranumre.

Folkeklubben vender tilbage på Tønder Festivalens Open Air-scene fredag formiddag kl . 11.15, hvor de spiller til skolekoncerten.

Annonce

Sådan får man en guldplade

Det er musikselskabernes brancheforening, IFPI, der uddeler guldplader, eller certificeringer til bands/solister.

Både salg af fysiske eksemplarer, digitale downloadformater og streams tæller med, og for at opnå guld for et album, skal man opnå 10.000 "enheder".

En enhed er henholdsvis et fysisk eksemplar, en download eller en stream.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce