Annonce
Tønder

Folkeligt Samfund inviterer til foredrag om verdens fødevaresituation på Højer Efterskole

Folkeligt Samfund i Højer inviterer til foredrag på Høje Efterskole i samarbejde med Folkeuniversitetet. Foredragsholder er Per Pinstrup Andersen og emnet er verdens fødevaresituation. PR-foto

Højer: Tirsdag den 19. november kl. 19 inviterer Folkeligt Samfund i Højer i samarbejde med Folkeuniversitetet og Højer Efterskole til foredrag på efterskolen. Emnet er verdens fødevaresituation og foredragsholderen er Per Pinstrup Andersen. Selvom verdens befolkning er blevet fordoblet siden 1950'erne, er sultproblemerne blevet stærkt reduceret takket være en vedholdende og klog indsats først og fremmest fra FNs side.

Centralt i denne indsats har aftenens foredragsholder, Per Pinstrup Andersen, stået, og selv nu i en alder af 80 år, rejser han stadig verden rundt for at skubbe på udviklingen. Han er optimist med hensyn til at holde verdens befolkning fri for sult, også selv om vi bliver 11 mia. mennesker i år 2100.

Han vil fortælle om ”Den grønne revolution”, som har betydet, at verdens fødevareproduktion er steget væsentlig mere end befolkningstilvæksten, og om vigtigheden af, at den teknologiske udvikling ikke sættes i stå på grund af misforståelser og uvidenhed.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Atomkraft, ja tak

Læserbrev: Har man set mage til narreri. Vores energiminister og co. står der i tv med stort smil og proklamerer, at jyderne vil blive ovenud glade for en erstatning på 5.000 kr pr. år skattefrit' for at få deres livsdrøm ødelagt. Sig mig engang tror den børnehave til Christianborgs politikere selv på, at alle andre som dem selv er dumme? jeg har da aldrig set noget mere naragtigt. Jeg synes, man skal se lidt syd for grænsen fra Medelby til Husum, her kan man ikke finde en kvadratkilometer hvor der ikke står en vindmølle, og hvor hustage er overplastret med solceller til el, Og hvad værre er så betaler den tyske stat for øjeblikket omkring 26 mio. euro til vindmølle- og solcelleejerne, fordi man ikke kan forbruge alt det strøm som produceres. Hvad med at bruge spekulatoren i stedet for at i panik prøve på at indfri valgløfter. Politikerne har også travlt med at ødelægge folks liv på vestkysten i almenvellets navn, nemlig at få lavet en 400 kw ledning, så elværkerne kan sælge strøm til England på de Danske forbrugers bekostning. Hvor længe skal vi finde os i denne form for legaliseret diktatur og løgnehistorier. Er det ikke snart på tide at vi slår bremserne i og ser på konsekvenserne af den hovedløse klimapolitik der føres? Alle de der i børnehaven (Christianborg) taler om børnenes tarv, en floskel som man er ved at være træt af. Den største miljøsynder er jo nok mobiltelefonen, og pc'er, og dem kommer der mange flere af. En teenager i dag kan vel ikke gå mere som 10 meter på en sms og kan åbenbart ikke gå uden at være på hele tiden. Hvad med at lære dem at omgås miljøet på en anstændig måde. Strøm skal vi altid bruge, og helt sikker er, at forbruget vil mindst blive fordoblet i fremtiden, men spørgsmålet er nok mere hvordan den skal fremstilles, og om vi er dygtige nok til at se de rigtige løsninger. Hvorfor forsker man ikke i atomkraft, som jo er den absolut reneste form for udvikling af både strøm og varme, hvad med at se det positive i atomkraft og få det udviklet, så det kan bruges uden at se bomber og krig alle steder. Krige er der nok af og de har altid været der, og hvis politikerne er så naive, at de tror de kan rede hele verden, så kan man kun være målløs, når man ser historisk på det har de danske politikere altid prøvet at behage de store lande, hvad med at stå på egne ben.

Vejen

Imerco lukker i det nye år

Annonce