Annonce
Aabenraa

Folkemiddag reddes: Minimumsgrænse blev passeret med tre

Julehjertebyens tovholder, Malene Bruhn, slår fast: Folkemiddagen gennemføres også i 2020. Arkivfoto: Claus Thorsted
Arrangør Malene Bruhn fik sit krav opfyldt. Folkemiddagen i 2020 bliver med andre ord ikke aflyst.

Aabenraa: Mindst 100 gæster. Eller også bliver årets udgave af folkemiddagen den sidste.

Nogenlunde så kategorisk var Julehjertebyens tovholder, Malene Bruhn, for en lille uge siden, da det kneb med tilmeldingerne til den årlige folkemiddag på Folkehjem.

Tilmeldingsfristen blev rykket fra fredag 6. december til mandag 9. december ved middagstid, i håbet om at det kunne give lidt flere tilmeldinger. Og da tilmeldingskoordinator Anne Grete Jacobsen havde gjort resultatet op, var grænsen passeret: 103 har tilmeldt sig årets folkemiddag.

Det tal er ganske vist noget lavere end de foregående år, men det ændrer ikke ved Malene Bruhns indstilling.

- Jeg havde sagt, at der skulle være 100 deltagere for, at jeg vil stå for arbejdet. Opbakningen skal der være, og med 103 tilmeldte er jeg klar igen næste år. Det antal giver trods alt 10.000 kroner i kassen til Et Hjerte for Alle, lyder begrundelsen fra Malene Bruhn.

Annonce
Opbakningen skal der være, og med 103 tilmeldte er jeg klar igen næste år. Det antal giver trods alt 10.000 kroner i kassen til Et Hjerte for Alle.

Malene Bruhn

Hvem femte fra AaIG

Også tilmeldingskoordinator Anne Grete Jacobsen er tilfreds.

- Jeg synes, at 100 spisende gæster eller derover er fint. Der foregår så meget andet i Aabenraa - også samme dag. Folkemiddagen har været gennemført i mange år, og nogle har måske tænkt, at nu ville de prøve noget andet, siger Anne Grete Jacobsen, der er blevet kontaktet, efter at vi på JydskeVestkysten kunne skrive, at færre end 100 tilmeldte ville betyde en aflysning af folkemiddagen i 2020.

- Nogle har ringet og sagt, at det (folkemiddagen, red.) skal vi da støtte, siger Anne Grete Jacobsen.

For Aabenraa IG bliver det nærmest en mindre klubfest. Foreningen stiller med næsten hver femte af samtlige deltagere til folkemiddagen, hvilket mere præcist vil sige 19 ud af de tilmeldte 103.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Læserbrev

Mens regeringen tøver, holder danskerne i kø

Læserbrev: Omtrent fire måneder er der gået, siden den socialdemokratiske transportminister, Benny Engelbrecht, proklamerede i JydskeVestkysten, at han for længst er trukket i arbejdstøjet, og at der fra regeringens side bliver arbejdet hårdt på en ny infrastrukturplan. Noget vi i Venstre selvsagt var glade for at høre. Nu er der som sagt gået over fire måneder, og på kalenderen står der 2020. Mere end et halvt år er gået, siden Socialdemokratiet flyttede ind i regeringskontorerne, og danskerne er endnu ikke stillet en infrastrukturplan i udsigt. Mens trafikken på de danske veje snegler sig afsted, og borgere og virksomheder bruger mere tid på kø og trængsel, kan transportministeren end ikke sætte et årstal på en ny infrastrukturplan. Alle os sydjyder må således gå rundt i uvished – vi ved ikke, om vi er købt eller solgt. Og uvisheden skaber selvfølgelig bekymring. For hvad skal der ske med Ny Midtjyske Motorvej? E45/E20 ved Kolding? Rute 11 fra Korskro til Varde? Eller for den sags skyld opgraderingen af Rute 11 til Tønder? Ingen ved det. Sidste år kom vi i Venstre i mål med en aftale om at investere mere end 110 milliarder kronet i vores infrastruktur frem mod 2030. Investeringer, som ville sikre vækst og bosætning over alt i Danmark. Derfor er det mildest talt bekymrende, at vi i Sydjylland ikke kan vide os sikre på, om de investeringer, som vi i Venstre var med til at aftale, overhovedet bliver til noget. I Venstre vil vi arbejde for, at vi hurtigst muligt bliver indkaldt til forhandlinger om en infrastrukturaftale. Vi kan ikke vente længere. For når borgere og virksomheder holder i kø koster det samfundet 20 milliarder kroner om året. Derfor er en god og sammenhængende infrastruktur helt grundlæggende for fortsat vækst og udvikling. Noget som er altafgørende, hvis vi skal investere i velfærd og grønne løsninger. Så alt imens regeringen har skudt endnu et løfte til hjørne, må vækst og udvikling sættes på pause.

Annonce