Annonce
Sønderborg

Folkene bag Det Sønderjyske Køkken stopper til sommer

Sune Axelsen og Jesper Kock har informeret deres ansatte om, at de ikke ønsker at fortsætte som forpagtere af Det Sønderjyske Køkken i Perlegade i Sønderborg. Arkivfoto: Timo Battefeld
Sune Axelsen og Jesper Kock vil ikke byde på opgaven, når Sønderborg Kommune sender Det Sønderjyske Køkken i udbud.

Sønderborg: 1. juni stopper Sune Axelsen og Jesper Kock som forpagtere på det kommunale projekt, som gennem fire år har skullet fremme sønderjyske madkultur.

De to kokke har besluttet ikke at byde på opgave, som skal i udbud.

- Vi har haft fire spændende år. Men vi har også knoklet for at udvikle og realisere ideen, og når vi nu ser tilbage, blev det ikke det projekt, vi oprindelig bød ind på. Rammerne blev ikke, hvad vi blev præsenteret for dengang, forklarer Jesper Kock.

Han lægger ikke skjul på, at han savner opbakning til Det Sønderjyske Køkken.

- Man har f. eks besluttet at holde syv aftener med fællesspisning, og lagt det på blandt andet Sønderborghus. Når det gælder kinesisk te-smagning, vil man gerne bruge os, og samtidig forventer man, at vi gør det gratis. Men vi skal jo have en forretning til at køre. Vi betaler forpagtningsafgift, forklarer han.

Aftaler holdes

Sideløbende med kommunale madkurser for folkeskoleelever og madlavningshold for blandt andet indvandrerkvinder og fædre med børn, har Jesper Kock og Sune Axelsen holdt private selskaber og serveret frokost i lokalerne på Perlegade 50, lige som Det Sønderjyske Køkken har leveret kaffe og kage til større foreningsarrangementer i Det Sønderjyske Hus.

Jesper Kock, der også er socialdemokratisk byrådsmedlem i Sønderborg, forsikrer, at alle selskaber og arrangementer vil blive afviklet frem til 1. juni. Hvad han og Sune Axelsen herefter vil, har de endnu ikke besluttet.

- Vores hjerter banker for det sønderjyske, men omvendt er der mange muligheder i Aarhus og København for det, vi brænder for. Nemlig at udvikle retter, forklarer han.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Ukrainer idømt fire års fængsel, udvisning og bøde på 71 mio kr. i stor sag om ulovlig cigaretfabrik: - Først i dette øjeblik er det gået op for mig, hvor alvorligt det er

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce