Annonce
Læserbrev

Folkeskolen: Følelsen af at blive hørt

Læserbrev: I 2020 er Tønder Kommune blevet beriget med to millioner kroner fra staten til at ansætte flere lærere i folkeskolen. Et beløb som stiger gradvist til henholdsvis tre, fire og seks millioner over de kommende tre år, og som uden tvivl vil komme til at gøre en forskel for vores folkeskoler i kommunen.

I dette første år har Børn- og Skoleudvalget lagt op til, at pengene skal gå til en ændring af tildelingsmodellen. Hvad det præcis vil sige, kan man læse i referatet fra Børn- og Skoleudvalgsmødet den 14. januar, men kort sagt betyder det, at alle folkeskoler i kommunen vil få tildelt flere penge per elev.

Det absolut mest springende punkt i den nye model, er, at der bliver indført en garantinormering, der sikrer, at skolerne som minimum vil blive tildelt midler, som var de en skole med 70 elever.

Dette betyder i praksis, at man nu har fundet penge til rent faktisk at kunne lade de enkelte skoler og deres forældre beslutte, hvornår de synes, en skole er for lille, og man har på denne måde, med meget få midler, sikret skolestrukturen i kommunen.

Forslaget vedtages endeligt på børn- og skoleudvalgets marts-møde.

Så tak til jer! Tak for roen, og tak for friheden til rent faktisk selv at kunne vælge.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ingen grund til Corona-panik

Så er dét sket, som vi længe har vidst var overvejende sandsynligt: Coronavirus er kommet inden for landets grænser. En medarbejder ved TV2 har været på ferie i Italien og har med sig hjem fra skiferien bragt virussen, og nu træder det danske virusberedskab i kraft. Det må vi have tiltro til, men allerede nu meldes om butikker, der tømmes for håndsprit, og andre reaktioner, som kunne være forløbere for egentlig panik, og det er der ingen grund til. Omend mange er døde af Coronavirusen særligt omkring epicentret i millionbyen Wuhan i Kina, er den ikke, som vi også forleden bemærkede på denne plads, særlig farlig. Det foreløbigt største studie af den nye Coronavirus, Covid 19, fra Kina viser, at der er en dødelighed på 2,3 procent hos en gruppe smittede, hvor eksempelvis den for nogle år siden så frygtede SARS-virus havde en dødelighed på ti procent. I farlighed minder Corona altså mest om en almindelig influenzavirus, og derfor skal vi heller ikke gå i panik og lukke landet ned, fordi smitten nu er kommet inden for landets grænser. Coronavirus smitter mellem mennesker nøjagtig som influenza gør, det vil sige ved nys og host samt ved direkte kontakt. Det betyder også, at man skal opføre sig nogenlunde på samme måde. Undgå at være for tæt på mennesker, der nyser og hoster, samt sørge for en god håndhygiejne. Som altid er ældre og svagelige særligt udsatte, mens børn ikke ser ud til i særlig grad at blive ramt. Selvfølgelig er det angstprovokerende, når vi i en globaliseret og rejselysten verden rammes af en virus, der indtil videre ingen vaccine er imod. Men alt tyder på, at denne virus er relativt harmløs, og udviklingen i Kina er sådan, at antallet af nye smittede har været faldende siden januar. Faldet er kommet, efter den kinesiske stat i begyndelsen groft undertrykte redelige lægers opråb om et problem, men efter man opgav at lyve herom, ser det ud til, at man er ved at få styr på situationen. I et åbent og oplyst samfund som det danske, er vi heldigvis fri for den slags mummespil.

Annonce