Annonce
Læserbrev

Folkeskolen. Måske Egon har en plan

Annonce

Læserbrev: Kære Claus Kulmbach! Cc: Vejen Byråd

Jeg er til tider I tvivl om, hvilken verden I lever i?

Byrådsmødet er overstået, dispensationen til Jels Skole godkendt, med blot seks fornuftige politikere, som stemte imod dispensationen! Dertil ærgerligt, at ældre politikere sammenligner deres skolegang, klassestørrelser for snart ja vel 50 år siden med en skole gang i 2020, lidt fjoget og på ingen måder en politisk sund tankegang.

Jeg fulgte byrådsmødet mødet live på vejen.dk. Det virkede og må sige Claus, tag lige hænderne op af lommen og få arbejdshandskerne på. Flere gange skulle vi høre på politikere, som nævner spørgsmålet "man kan diskutere om der er penge nok" - inklusive dig selv. Hvorfor er I/du ikke kommet op af stolene noget før, problemet er jo ikke nyt, hvad angår problemstillingerne om dispensation til 30 børn i én klasse.

Desuden er der til byrådet blevet sendt adskillige høringssvar, hvor der bliver råbt op fra forskellige skolers side, ledelse, såvel bestyrelse, om flere af dem rammer en gråzone med hensyn til elevantal, som er afgørende for udløsning af puljepenge! Intet gjort, måske taget til efterretning, men så ej mere. Her kære politikere er det i orden og blive lidt pinlig berørt, men også indrømme der skal handles. Husk på målet er en folkeskole i top ti, så forfølg det da, helt til ende! Måske Egon har en plan?

Så Claus, som formand for Udvalget for skoler og børn, nu hvor du og flere i går (og i avisen) har indrømmet, at der mangler økonomi i tildelingsmodellen, har du jo samtidig forpligtet dig til og garantere en igangsættelse af, hvordan der findes flere penge til tildelingsmodellen. For pengene kan jo findes og spares fra andre projekter og emner, når blot man vil det. Se det også som et godt argument til det kommende kommunalvalg.

Mon ikke de forskellige politiske grupper efter den igangværende og ikke afsluttede debat om folkeskolerne i Vejen Kommune og tildelingsmodellen har indkaldt til ekstra møder og får drøftet i disse dage forskellige løsningsforslag, tilføjelser og ændringer dertil. Flere af byrådsmedlemmerne er jo klar til det, som de sagde for åben skærm.

Læringsmiljøer, sammenlæsning på tværs af klasser, hvordan skal det foregå i praksis, der er jo efterhånden en del klasser, som er sammenlagt til 30 elever, der bliver tryk på så?

Anden udmelding; Med hensyn til økonomi og tildelingsmodellen var der ugen op til byrådsmødet flere politikere inklusive dig selv ude i medierne og udtrykke, det ikke er økonomien og modellen, det er galt med. Jamen er det så den decentrale skoleledelse, som ikke kan forvalte pengene rigtigt? Hvad siger du?

Jeg synes og glæder mig til og skulle tilbringe et par timer med diverse politikere fra byrådet til Jels Skoles åbent hus-dage. Tænker vi aftaler nærmere om hvilke af de dage, der passer. Vi skal da mødes i den kommende 0. klasse, indskoling, seksårige børn, følge undervisningen og se det lidt an. Mon altid den politiske teori og snak kan overføres til en velfungerende, stille hverdag på skolerne med plads til den enkeltes behov?

Vi skal værne om de danske folkeskoler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce