Annonce
Læserbrev

Folkeskov i Kolding Kommune

Annonce

Læserbrev: En ny Folkeskov i boligområde ved Eltang er på vej. Der sker efter Kolding Kommune på opfordring fra SF har fået tildelt midler fra Danmark Planter Træer til rejsning af en Folkeskov. Skov er nemlig det mest effektive middel til at fjerne CO2 fra atmosfæren og er ifølge FN’s klimapanel en helt central del af klimaløsningen.

Tørke, hedebølger, skybrud. Som den første generation mærker vi konsekvenserne af klimaforandringerne, og der er hårdt brug for, at vi får gjort noget ved problemet nu. Men skal vi kunne løse udfordringerne, er det ikke nok kun at reducere vores udledning af CO2. Vi skal have trukket CO2 ud af luften, og det kan skovene hjælpe os med.

Efter opfordring fra SF-Kolding sendte Kolding Kommune en ansøgning til landsindsamlingen "Danmark planter træer" som blev afholdt af TV2 og Danmarks Naturfredningsfredning den 14. september.

Der blev indmeldt et areal i det nye boligområde syd for Eltang. I helhedsplanen for området er et 2,5 ha stort areal udpeget til skovrejsning, fordi området rummer fortidsminder, og en udgravning inden eventuel bebyggelse vil være dyr at gennemføre.

Ansøgningen om at få doneret træer til den nye Folkeskov er udarbejdet i samarbejde med Eltang Centralskole og Eltang Lokalråd, som nu går i gang med at udarbejde en nærmere plan for arealet – hvor skal der være skov, stier, faciliteter til rekreative formål og undervisningsformål osv.

Når vi i Kolding Kommune arbejder med FN’s 17 Verdensmål er det oplagt, at vi også byder os, til når chancerne er der - og her var der en mulighed, hvor både klimaet, naturen og folk får glæde af en lidt mere grøn og bedre verden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce