Annonce
Kultur

Folketingets kulturordførere bakker musicalambitioner op

Teaterbygningen i Prinsessegade lægger scene til Fredericia Musicalteater. Folketingets partier bakker op om aftale, der sikrer udviklingsmidler til at indfri ambitionerne om igen at få status som paragraf 5-teater. Arkivfoto: Torben Glyum
Fra DF til Enhedslisten er der støtte til, at Fredericia Musicalteater skal have millioner i årlig støtte.

Christiansborg: Fredericia Musicalteater blev etableret den 14. januar 2021 med hjælp fra Fredericia Kommune. Fredag vedtog Folketingets partier at sikre Fredericia Musicalteater udviklingsstøtte på 8,6 mio. kroner frem til 2025.

Alle partier var indbudt til forhandlingerne. Liberal Alliance og Nye Borgerlige deltog ikke, men Liberal Alliance har siden tilsluttet sig aftalen, mens Nye Borgerlige indtil videre står udenfor.

Her forklarer kulturordførerne, hvorfor de støtter musicalteatret.

Annonce

1 Kim Valentin (V)

- Fredericia har i mange år båret den gule trøje i musicalbranchen både på scenen og i Uterus som uddannelsesinstitution. Det vil vi gerne sikre, at de kan blive ved med, for vi ved også, at det betyder alverden for hele Ttrekantområdet, både kulturelt og arbejdspladsmæssigt.

- Så vi glæder os over, at de nu får muligheden for at fortsætte det gode arbejde de næste mange år. I en tid, hvor al kultur er hårdt ramt, så glæder det os ekstra, at vi kunne skabe denne løsning.

2 Morten Messerschmidt (DF)

- Fredericia Teater er en juvel i dansk kulturliv. Det har ikke bare sat Fredericia på danmarkskortet, men musical-danmark på europakortet. Derfor har Dansk Folkeparti været meget optaget af at finde en ordning, så Fredericia Teater kan køre videre i ny form. Det handler ikke bare om selve teatret, men om hele den kultur og det liv, der er opstået omkring teatret. Derfor er dagen i dag en god dag.

- Vi har fundet en løsning, som giver mulighed for, at Fredericia Teater igen kan få §5-status, og jeg glæder mig til at følge de gode folk omkring det nye teater i Fredericia i de kommende mange år.

3 Charlotte Bromann (SF)

- Musicalteater er blevet meget populær for mange danskere, og her ser jeg, at Fredericia Musicalteater har en vigtig rolle i at udvikle udtrykket. SF er glad for, at det er lykkedes at finde en løsning på den nye situation, så der igen kan komme gang i musicalscenen særligt her i det jyske.

4 Zenia Stampe (R)

- Fredericia Teater har i mange år spillet en afgørende rolle for at udvikle og udbrede musicalgenren i Danmark. Vi håber, at de med denne aftale igen kan genindtræde i den rolle.

5 Søren Søndergaard (EL)

- Lukningen af Fredericia Teater var et hårdt slag for lokalområdet, men også for udviklingen af musicalgenren i hele Danmark. Derfor er vi tilfredse med, at det nu er lykkedes at indgå en bred aftale om at sikre det økonomiske fundament under et nyt Fredericia Musicalteater, hvor også musicaludviklingscentret Uterus indgår.

Med aftalen gives Fredericia Musicalteater fire år til at vise sin fremtidige bæredygtighed, og Enhedslisten ønsker teatret og lokalområdet al det bedste med den opgave.

6 Birgitte Bergmann (K)

- Der er et helt særligt potentiale for udvikling af scenekunsten i Fredericia med teatret, Musicalakademiet og Den Danske Scenekunstskole. Og på baggrund af Slots- og Kulturstyrelsens vurdering af projektet for Fredericia Musicalteater og Fredericia Kommunes engagement og økonomiske bidrag bakker vi i Det Konservative Folkeparti op om en aftale om at yde et udviklingstilskud til Fredericia Musicalteater i perioden 1. januar 2021 til 31. december 2024.

- Det er vigtigt for os, at der er en løbende kontrol med projektet, og at der indføres en todelt ledelse med både en økonomichef og kunstnerisk chef. Ligesom at projektets potentiale endeligt skal evalueres, om det har et tilstrækkeligt højt niveau og kan påtage sig ansvar for at udvikle musicalgenren i Danmark og dermed få status af et paragraf 5-teater.

7 Kasper Sand (S)

- Det er afgørende for Socialdemokratiet, at vi har gode kulturtilbud med høj kvalitet i hele landet. Fredericia har gennem mange år opbygget et stærkt musicalmiljø, og derfor er det meget glædeligt, at vi nu kan etablere et teater i Fredericia igen sammen med et bredt flertal i Folketinget.

- Det er et godt og gennemarbejdet arbejde, som er lavet af Fredericia Kommune og Fredericia Musicalteater, og den stærke lokale opbakning har været afgørende for, at genrejsningen har været mulig.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Danmark For abonnenter

Veninden om dronning Margrethe: 'Prins Henrik var syg i meget længere tid, end man ved. Det blev nogle rigtig hårde år for hende. Men hun beklagede sig aldrig'

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

REGIONALVALG

Tag kandidattesten til regionalvalget her

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur For abonnenter

Alexander og Biljana opgav drømmehus, mens de var ved at bygge det: Nu nyder ung Kolding-familie livet i Malaga

Sydjylland For abonnenter

Engang holdt taxaerne i kø foran Jans bodega: Nu kan hans gæster ikke komme hjem fra byturen - og det skaber frygt for spritkørsel

Regionalt

Smittetrykket springer opad i næsten samtlige sydjyske kommuner: I en kommune er der fundet over 30 nye tilfælde

Danmark

Uden at orientere politikerne: Region afviste at bakke op om ALS-forskning i Grindsted

Vejen

Live kl. 19.45: Skal du til at betale mere i skat? Og hvordan går det med at få flere til at flytte til Vejen? Se med, når der er valgdebat fra Solar

Esbjerg For abonnenter

Rute 11: I 25 år har trafikken stort set ikke rykket sig ved Ribe

Kultur For abonnenter

Nyt drama på TV 2: 'Overleverne' er velment brevkasse-tv

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Webshop druknede i egen coronasucces: Efterlader milliongæld og erstatningskrav mod stifteren

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Sydjylland

Idrætten mistede 20.000 medlemmer i Syd- og Sønderjylland under corona

Sydjylland For abonnenter

Tyske vognmænd grænsehandler billig diesel i Danmark: Kan udløse gevinst på 600 millioner

Danmark

Varetægtsfængslet: 49-årig mand opfordrede på en plakat til henrettelse af statsministeren

Annonce