Annonce
Aabenraa

Folketingskandidat for S vil også i byrådet

Socialdemokratiet er klar med de 21 navne, der skal på stemmesedlen sammen med spidskandidat Karsten Meyer Olesen ved kommunalvalget. Folketingskandidat Henrik Lüth spiller på to heste.

AABENRAA: Aftalen er helt klar. Folketinget kommer i første række for Socialdemokratiets lokale kandidat, Henrik Lüth.

Alligevel er han at finde på den liste over kommende byrådskandidater, som partiets lokale formand, Jan Stubberup, torsdag offentliggjorde.

- Jeg interesserer mig både for landspolitik og lokalpolitik, og det vil være fint at kunne få noget erfaring i byrådet, som jeg vil kunne tage med mig i Folketinget, hvis det skulle lykkedes mig at blive valgt, forklarer Henrik Lüth, der - i tilfælde af succes ved et kommende folketingsvalg - vil komme til at forlade en eventuel byrådsplads i utide. Socialdemokratiets interne regler forbyder dobbeltmandater.

Den usikkerhed til trods er lokalformand Jan Stubberup glad for Lüths kandidatur.

- Vi havde selvfølgelig håbet på et folketingsvalg her i efteråret, så tingene havde været afklaret. Men når Henrik nu har politiske ambitioner og gerne vil arbejde kommunalt, så nytter det jo ikke noget at sidde og vente på et eventuelt folketingsvalg, som Stubberup udtrykker det.

Det giver intet ekstra

Henrik Lüth, der også stillede op til byrådet for fire år siden, hvor han fik 91 stemmer, skal dog ikke forvente at få ekstra opmærksomhed i valgkampen fra partiets side, fordi han også er folketingskandidat.

- Nej, det er der kun én, der får, og det er vores borgmesterkandidat, Karsten Meyer Olesen. Alle andre er med på ét hold med én leder, siger Jan Stubberup.

Annonce

Her er listen

(alfabetisk efter fornavn)

Alice Andersen, Hellevad (genopstiller)

Anne Lildholdt Jensen, Aabenraa (ny)

Asmus Christiansen, Bjerndrup (ny)

Betina Grønkær Pedersen, Padborg (ny)

Christian Pedersen-Panbo, Aabenraa (byrådsmedlem)

Dorrit Knudsen, Aabenraa (genopstiller)

Dorte Soll, Kruså (byrådsmedlem)

Egon Madsen, Rødekro (ny)

Erik Uldall Hansen, Aabenraa (byrådsmedlem)

Hans Chr. Martensen, Bolderslev (ny)

Henrik Lüth, Aabenraa (genopstiller)

Jan Nielsen, Genner (ny)

Jonas Haase, Bylderup-Bov (ny)

Kim Brandt, Bovrup (byrådsmedlem)

Lars Tønder, Hjordkær (ny)

Per Schmidtke, Tinglev (ny)

Peter Søgaard Olesen, Padborg (genopstiller)

Povl Kylling Petersen, Aabenraa (byrådsmedlem)

Signe Bekker Dhimann, Aabenraa (byrådsmedlem)

Theis Kylling Hommeltoft, Aabenraa (ny - og ja, søn af Povl Kylling)

Torben Laursen, Aabenraa (genopstiller)

Opstillingsmødet

Lokalformand Jan Stubberup understreger, at listen først er endelig, når den er godkendt på opstillingsmødet den 14. december. Der kan derfor nå at komme andre kandidater til.


  • Selv om medlemmerne bestemmer, hvor på listen de enkelte kandidater skal stå, er stiller Socialdemokratiet op sideordet. Det betyder, at det er de personlige stemmer, der afgør hvem der bliver valgt uanset placeringen på listen.

  • Eksempelvis stod Erik Uldall Hansen som nummer 12 på listen ved valget i 2013, men han blev alligevel en af de otte S'ere, der kom i byrådet, fordi han fik 387 personlige stemmer.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Annonce