Annonce
Kolding

Folketingskandidat forsvarer beslutning om slam i Lillebælt: - Vi følger de regler, Miljøstyrelsen stiller

Det er Miljøstyrelsen, som anviser klappladser i Danmark, når havne og kommuner har behov for at komme af med bundmateriale - blandt andet klappladsen ud for Trelde Næs. Kolding Kommune ønsker at dumpe 360.000 kubikmeter i 2021, og Kolding Havn med formand Tobias Jørgensen (V) i spidsen er på vej med en ansøgning til fornyet tilladelse til at klappe havneslam. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Tobias Jørgensen er folketingskandidat for Venstre i Fredericia og samtidigt byrådsmedlem i Kolding og formand for Kolding Havn. Han er enig med V i Fredericia om, at slamdumpning ikke er at foretrække, men det er Miljøstyrelsens løsning.

Lillebælt: Det er Miljøstyrelsen, som bestemmer, at havne- og fjordslam skal leveres på udvalgte klappladser i Danmark. Og når Miljøstyrelsen har det syn, så følger Kolding Kommune trop.

- Det er den metode, man benytter til at skaffe sig af med havneslam, men hvis de (Miljøstyrelsen, red.) i denne her situation meddeler os, at det kan vi ikke, så skal vi finde en anden løsning, siger Tobias Jørgensen.

Siden Fredericia Dagblad for en uge siden præsenterede Kolding Kommunes planer om at dumpe 360.000 kubikmeter fjordslam på klappladsen ved Trelde Næs, har politikere fra alle partier i Fredericia stået i kø for at tage afstand.

- Selvfølgelig skal Venstre i Fredericia og de øvrige partier i byrådet tage afstand til, at der bliver sejlet så store mængder slam ud og klappes i deres farvand. Det er helt forståeligt, og jeg synes heller ikke om det. Men det er den metode, forvaltningen har været nødt til at vælge, og det er den metode, Miljøstyrelsen anviser, siger Tobias Jørgensen.

Annonce

Bakkede planen op

Han sidder ikke i udvalget, som behandler Marina City, men har som byrådsmedlem for Venstre været med til at bakke planen op.

- Vi var 23 i byrådet, der støttede projektet, og jeg har det lidt svært med, at der nu er politikere, der siger, at de ikke kendte til de metoder, arbejdet skulle udføres under. Det tyder på, at man ikke har læst alle de bilag, der fulgte med, siger Tobias Jørgensen.

Folketingsmedlem for SF Karina Lorentzen Dehnhardt sad i byrådet i Kolding og stemte for Marina City, men afviser nu, at hun kendte til metoden med dumpning af de store mængder slam.

- Jeg husker ikke, om hun sad i udvalget den gang, men man er nødt til at sætte sig ind i materialet, når det bliver afleveret fra embedsmændene, siger Tobias Jørgensen.

Annonce

Vil klappe mere

Som byrådsmedlem har han ikke været yderligere involveret i sagen end støtte til Marina City.

- Det er ikke mig, der har sagt, at vi skal dumpe alle de tons ved Trelde Næs, men vi må stå bag vores forvaltning, når de peger på den metode, Miljøstyrelsen anviser, siger Tobias Jørgensen.

- Men du er formand for Kolding Havn, og I klapper også ved Trelde Næs?

- Vi har haft en klaptilladelse, som udløber nu, og det er korrekt, at vi søger en ny. Vi har behov for at holde vores sejlrende fri, så vi kan drive erhvervshavn, og vi har haft en femårig klaptilladelse i lighed med både havnene i Vejle og Middelfart. Mig bekendt klapper ADP også materiale, men de gør det ved Strib. Det hører man ikke noget om, siger Tobias Jørgensen.

Annonce

Afklaret med partiet

Sagen påvirker ikke hans forhold til Venstre i Fredericia.

- Vi er afklaret om sagen, og hvor vi står. Jeg er som nævnt i princippet enig i, at metoden ikke er fremragende, men når Miljøstyrelsen anviser den, så ser det sådan ud, indtil styrelsen beslutter andet, siger Tobias Jørgensen.

Byrådsmedlem i Fredericia Christian Jørgensen har i skarpe vendinger taget afstand til Koldings planer og orienteret Tobias Jørgensen om sit og byrådsgruppens synspunkt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Spejdercenter efterspørger den gode gerning fra Vejdirektoratet i grotesk skiltesag

Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Navne

Minibo i Holsted kommer til salg

Annonce