Annonce
Aabenraa

Folketingskandidat frikendt for at stå bag falsk Facebook-profil

Philip Tietje er frikendt, fordi en ung mand, der havde adgang til Tietje-familiens emails, allerede har indrømmet, at det var ham, der stod bag den falske Facebook-profil. Arkivfoto
Torsdag middag faldt dommen i den mere end to år lange sag, hvor tidligere løsgænger i Aabenraa Byråd Kaare Solhøj Dahle har anklaget sin daværende byrådskollega Philip Tietje (V) for at stå bag en falsk Facebook-profil.

Aabenraa: Venstrepolitikeren Philip Tietje kan nu endelig sænke skuldrene.

Syd- og Sønderjyllands Politi lukkede allerede i august 2017 den sag, hvori daværende løsgænger i Aabenraa Byråd Kaare Solhøj Dahle havde fremsat beskyldninger mod Tietje om chikane via falske Facebook-profiler.

Nu har civilretten i Sønderborg så også slået fast, at Tietje, der tillige er Tønderkredsens folketingskandidat, ikke er manden bag Facebook-chikanerierne.

Kaare Solhøj Dahle valgte - i kølvandet på anklagemyndighedens afvisning af sagen - at anlægge en civilretlig sag for ad den vej at få Philip Tietje til at anerkende, at han stod bag profilen "Jeppe Laursen", der blandt andet skrev om Solhøj Dahle, at "Men Tumpen tikker jo ikke rigtig. Han hopper ud som Breivik om et øjeblik".

Ud over at dommer Peter Ulrik Urskov har frikendt Philip Tietje, har han pålagt Kaare Solhøj at betale sagsomkostninger på 36.629,98 kroner.

JydskeVestkysten følger op på sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Sydjylland

Påskefrokoster aflyses på stribe: Facebook og Skype redder det sociale samvær

Annonce