Annonce
Sydjylland

Folketingskandidat i Varde stopper

Claus Christensen i sit hjem i Vrenderup. Billedet er taget poå valgaftenen. Arkivfoto: Chresten Bergh

Vrenderup: 57-årige Claus Christensen, der er landmand i Vrenderup øst for Varde, stopper som Venstres folketingskandidat i Vardekredsen. Ved seneste valg krævede det cirka 7000 personlige stemmer at blive valgt for Venstre i Sydjylland, og Claus Christensen fik kun cirka det halve.

Indtil han blev folketingskandidat, var han formand for Sydvestjysk Landboforening, og han sad også en række år i Landbrug & Fødevarers primærbestyrelse.

- Nu bliver der mere tid til det herhjemme, til min familie, mine børn og alt det andet, der har været forsømt igennem en række år, siger han.

Kredsformand Jørgen Nielbæk er nu på jagt efter en ny kandidat, og håbet er at få en yngre kandidat, der er klar til at stille op igen, hvis det ikke lykkes at blive valgt ved næste valg. Når den nye kandidat er fundet, så går både han, næstformand Ib Hansen og kampagneleder Karl Barslund også af. Den nye kandidat skal have mulighed for at sætte sig eget hold, forklarer Jørgen Nielbæk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce