Annonce
Tønder

Folketingskandidat: Vraget i Esbjerg - velkommen i Tønder

Det bliver alligevel ikke til et tur i Folketinget for Hans Otto Sørensen, Skærbæk - i hvert fald ikke for Venstre i Esbjerg omegn. Til gengæld er muligheden åben i  Tønder. Arkivfoto
Hans Otto Sørensen, Skærbæk, måtte se sig slået som V-kandidat i Esbjerg omegnskreds. Til gengæld bliver han budt velkommen som folketingskandidat i Tønder-kredsen.
Annonce

Skærbæk/Tønder: Med noget der lignede håndboldcifrene 35-31 måtte direktør Hans Otto Sørensen fra Skærbæk se sig slået af ripenseren Klaus Sandfeld som folketingskandidat i Esbjerg omegns-kreds. Det skete på et møde i begyndelsen af december.

Nu satser Hans Otto Sørensen i stedet på at stille op i Tønderkredsen, hvor Philip Tietje tidligere på året trak sit kandidatur. Og i Tønder ser man med stor velvilje på Hans Otto Sørensen, som kredsens folketingskandidat for Venstre. Det fortæller formand for kredsbestyrelsen i Tønder, Peter Thysen.

- Vi er så langt i processen, at vi tager et møde med ham i kredsbestyrelsen. Og hvis vi kan finde fælles fodslag, vil næste skridt være, at vi behandler ham i de femten vælgerforeninger (som Venstre i Tønder kommune består af, red.) og derefter på en generalforsamling.  Og hvis det falder i hak, forventer vi at holde et opstillingsmøde sammen med den ordinære generalforsamling den 8. marts, siger Peter Thysen.

Annonce

Større chancer

Vejen ser altså ud til at være banet for et folketingskandidatur, selvom de formelle forhold først skal falde på plads. Og Hans Otto Sørensens selv stiller sig til rådighed, hvis han - som han siger - får en henvendelse fra kredsbestyrelsen.

- Så vil jeg seriøst overveje det. Og måske er chancerne i dag noget større, end de var tidligere. Og det skyldes, at Eva Kjer Hansen ikke stiller op igen, og at det er meget sandsynligt, at Ellen Trane Nørby heller ikke gør, siger Hans Otto Sørensen.

Han henviser til, at de to var Venstres helt store stemmeslugere i den Sønderjyske Storkreds ved det seneste folketingsvalg. Og deres fravær kan bane vejen for, at en kandidat fra Tønder-kredsen for første gang i mange år har en reel chance. Det kræver, at Hans Otto Sørensen kan høste Venstre-stemmer også uden for Tønder kommune.

- Der skal hentes stemmer i Sønderborg, Aabenraa, Kolding og Vejle og så videre. Men jeg synes jo ikke, at det er urealistisk for så vidt. Jeg har jo været en del af landbrugets organisation og landmændenes sfære og deltaget meget i offentlige debatter og været den, der gang efter gang har sat mig i scene, siger Hans Otto Sørensen.


Der skal hentes stemmer i Sønderborg, Aabenraa, Kolding og Vejle og så videre. Men jeg synes jo ikke, at det er urealistisk for så vidt.

Hans Otto Sørensen


Annonce

Kandidat til kommunalvalget

Mens det kræver en overordnet generalforsamlingsbeslutning at blive kandidat til folketingsvalget, melder Hans Otto Sørensen allerede nu ud, at han er kandidat til kommunalvalget i Tønder, som finder sted i efteråret. Selvom han var en af borgmester Henrik Frandsens anbefalere ved det efterhånden berømte møde på en mark i Agerskov sidste sommer - og som senere blev startskuddet til Tønder Listen - er Hans Otto Sørensen under alle omstændigheder stadig Venstre-mand.

- Jeg agter at stille op til kommunalvalget, hvis ellers det er det, Venstre i Skærbæk vil, og jeg håber på at blive valgt.

- Er det helt officielt, at det er det, du er kandidat til?

- Ja, jeg har meldt mig som kandidat. Men jeg er jo ikke opstillet endnu. Der skal først være generalforsamling den 23. februar, siger Hans Otto Sørensen.

Der er folketingsvalg senest den 4. juni 2023, mens næste kommunal- og regionsvalg finder sted den 16. november 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce