Annonce
Esbjerg

Folketingsmedlem Anders Kronborg bliver nyt medlem af bestyrelsen på Rybners

Anders Kronborg (S) træder ind i Rybners' bestyrelse. 1. januar trådte Venstre-folketingsmedlem Ulla Tørnæs ind i Esbjerg Gymnasiums bestyrelse. Arkivfoto: RedStar.
Folketingsmedlem for Socialdemokratiet, Anders Kronborg fra Esbjerg, indtræder som nyt medlem af bestyrelsen på uddannelsesinstitutionen Rybners. Her kommer han blandt andet til at bidrage som sparringspartner i forhold til nationale uddannelsesprojekter inden for den grønne omstilling.

Esbjerg: Uddannelsesinstitutionen Rybners udvider sin bestyrelse.

Det sker med tilgangen af det lokale folketingsmedlem, Anders Kronborg (S), som desuden har posten som formand for Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg.

Anders Kronborg blev valgt til folketinget i 2019, og en af hans mærkesager var mere grøn energi og nye arbejdspladser.

Folketingsmedlemmet fra Esbjerg ser den grønne energi som krumtappen i at skabe vækst og nye job. Navnligt Nordsøen og Esbjerg skal spille en nøglerolle i den grønne omstilling, mener han.

Den administrerende direktør for Rybners, Olaf Rye, glæder sig meget over at kunne tilføje Kronborg til bestyrelsen:

- Vi er glade for at kunne tilknytte Anders Kronborg til vores bestyrelse. Det at blive en del af Anders' store politiske netværk vil styrke vores indflydelse på de nationale uddannelsesprojekter, siger Olaf Rye.

Den administrerende direktør for Rybners, Olaf Rye, glæder sig over, at Anders Kronborg har sagt ja til at blive medlem af bestyrelsen. PR-foto.

Rybners har gennem en længere periode arbejdet tæt sammen med Kronborg i blandt andet Vestjysk Netværk, som er stiftet af Anders Kronborg selv med fokus på deling af viden om den kommende energiø i Nordsøen.

- Vi skal som uddannelsesinstitution være med til at uddanne arbejdsstyrken i Danmark. Behovet for faglærte og opkvalificering af ufaglærte inden for den grønne omstilling er ifølge alle analyser kæmpestort. Derfor er det for mig helt naturligt, at Anders Kronborg nu deltager i bestyrelsesarbejdet og hjælper os både lokalt og nationalt i forhold til de ambitioner, vi har om at geare Esbjerg og vores uddannelser til de fremtidige behov på et mere grønt arbejdsmarked, lyder det fra Olaf Rye.

Rybners er den ungdomsuddannelsesinstitution uden for København, som har det bredeste udvalg af ungdomsuddannelser. Institutionen har også en stor AMU og efteruddannelses-aktivitet. Uddannelserne og kurserne skabes gennem et tæt samarbejde og dialog med virksomheder, grundskoler, videregående uddannelser og andre uddannelsesinstitutioner.

Annonce

Uddannelses-dynamo

Anders Kronborg selv glæder sig til at komme i gang med bestyrelsesarbejdet:

- Jeg er utrolig glad for at blive en del af Rybners bestyrelse, fordi jeg herigennem får mulighed for at følge blandt andet optaget på de erhvervsfaglige uddannelser, som er enormt vigtig for byens grønne omstilling og vores konkurrencedygtighed i forhold til energiø og fremtidige arbejdspladser. Jeg vil gøre mit til, at jeg også kan medvirke som brobygger til byens øvrige uddannelser, så byen samlet står som en stærk uddannelsesdynamo med en rød tråd i uddannelsesstrategien. Vi skal stå sammen om Esbjerg som uddannelsesby, siger Anders Kronborg.

Rybners’ bestyrelse består af 12 medlemmer fra erhvervslivet og organisationerne i lokalområdet. Formand er Michael Mathiesen, direktør for Max Mathiesen og Søn A/S, og næstformand er Dan H. Rasmussen, formand for Dansk Metal Vest.

I december sidste år kunne JydskeVestkysten fortælle, at folketingsmedlem og tidligere minister, Ulla Tørnæs (V), den 1. januar ville indtræde i bestyrelsen for Esbjerg Gymnasium.

Om Kronborg

 Anders Kronborg er født i Esbjerg i 1982.

Han har boet hele sit liv i Esbjerg, og er gift med Helle, som er gymnasielærer på Esbjerg Gymnasium. Helle og Anders Kronborg bor i Gjesing med deres to børn: Lauge og Leonora.

 I 2002 blev Anders Kronborg student fra Esbjerg Statsskole, som i dag er en del af Rybners. I 2006 uddannet lærer fra Ribe Seminarium og arbejdede frem til folketingsvalget i juni 2019 som skolelærer.

Kronborg har i 12 år været byrådsmedlem i Esbjerg Byråd og udvalgsformand for Teknik & Byggeudvalget og medlem af Økonomiudvalget. 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Træt af kø til kviktest? Disse dage og tidspunkter er der størst chance for at komme hurtigt til

Varde

Kommunen greb ind: Nedbrydningsarbejde på Ansager Skole er stoppet

Annonce