Annonce
Vejen

Folketingsmedlem om syrisk famile i Andst: - Vi kan ikke kun have en lovgivning for dem, vi kan lide

For mig er det vigtigt i den her debat, at vi i Danmark skal tage imod flygtninge, der er på flugt, og vi skal give asyl til folk, der kan være her i fred, indtil man kan vende hjem, siger folketingsmedlem Troels Ravn (S). Privatfoto
Troels Ravn (S) siger, at familien fra Andst har gjort alt det rigtige. Og han bakker op om den gældende lovgivning.

Vejen: - De har gjort alt det rigtige. De har ikke kunnet gøre noget anderledes. De har ikke gjort noget forkert. Man kan kun have sympati for familien, siger det socialdemokratiske folketingsmedlem Troels Ravn om den syriske familie fra Andst, som JydskeVestkysten berettede om i går, og som nu risikerer at blive sendt tilbage til Syrien, når Flygtningenævnet har talt.

Troels Ravn understreger, at han bakker op om det brede flertal i Folketinget, som har vedtaget, at man som flygtning får status af midlertidigt ophold.

- For mig er det vigtigt i den her debat, at vi i Danmark skal tage imod flygtninge, der er på flugt, og vi skal give asyl til folk, der kan være her i fred, indtil man kan vende hjem. Lovgivningen på området siger jo netop midlertidig opholdstilladelse. Når det er muligt at vende hjem, hvor man kom fra, så er det det, man skal gøre, siger Troels Ravn.

Annonce

Ingen afgørelse

Han understreger, at sagerne ikke er afgjort.

- I min verden kan man ikke sende folk tilbage til krise og konfliktområder. Der må ikke være fare for deres liv. Det er der jo nogle myndigheder, der vurderer på, og det er så også det i Danmark, man lægger til grund for afgørelserne. Det er vigtigt at sige, at der ikke er truffet afgørelse endnu, og det er Flygtningenævnet, der træffer afgørelsen, siger Troels Ravn og tilføjer:

- Jeg har som politiker og folketingsmedlem respekt for, at vi har Flygtningenævnet som en helt afgørende udlændingeinstans.

Annonce

For en periode

I årene 2014-2015 kom ca. 30.000 flytninge til Danmark fra Syrien.

- Man skal være klar over, at siger man ja til Aya fra Nyborg og familien Al-Kholi fra Andst, så har vi også 30.000 andre syrere. Det er jo baggrunden for vores lovgivning, at vi vil være sikre på, at vi kan tage ordentlig hånd om de mennesker, der kommer her, skal have asyl og være her for en periode. Men det skal også være sådan, at når der er fred, hvor man kommer fra, så har man været her midlertidigt, og så skal man rejse tilbage som hele mennesker, der har haft mulighed for at uddanne sig og arbejde. Det, synes jeg faktisk, er en rigtig god ordning, siger Troels Ravn og tilføjer:

- Jeg har kæmpe respekt for familien her, ligesom jeg også har for studenten Aya fra Nyborg og de mennesker, som nu bliver profileret i medierne, men vi kan jo ikke have en lovgivning for dem, vi godt kan lide, og som er sympatiske, og så en anden lovgivning for dem, vi ikke kan lide. Vi har en lovgivning, som selvfølgelig gælder for alle. Jeg står bag den lovgivning, der gælder, siger Troels Ravn.

For mig er det vigtigt i den her debat, at vi i Danmark skal tage imod flygtninge, der er på flugt, og vi skal give asyl til folk, der kan være her i fred, indtil man kan vende hjem, siger folketingsmedlem Troels Ravn (S). Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce