Annonce
Trekantområdet

Folketingsmedlem: Trist at vandmøllerne forfalder

Folketingsmedlem og mølleentusiast Kristian Pihl Lorenzen (V) arbejder på at oprette en møllebevaringsfond, som Børkop Vandmølles Venner vil kunne trække på fra 2021, hvis fonden bliver en realitet. PR-foto.
Folketingsmedlem Kristian Pihl Lorentzen (V) har interesse i bevaring af gamle møller og arbejder i sit parti på en møllebevaringsfond, der måske kan række Børkop Vandmølles Venner en hjælpende hånd fra 2021.
Annonce

Børkop: Står det til folketingsmedlem og transportordfører for Venstre, Kristian Pihl Lorenzen, skal vandmøller ikke forfalde, som det er tilfældet med Børkop Vandmølle.

Hvis det sker, er det ifølge ham en misbehandling af landets kulturarv.

- Møller er datidens energikilder, og eftertidens generationer får ikke lov at opleve dem, hvis de ikke sættes i stand. Mange vandmøller er desværre i forfald, og det koster mange penge at istandsætte delene som eksempelvis vandhjulet, siger Kristian Pihl Lorenzen.

Derfor arbejder han i sit parti på at skabe en møllebevaringsfond. Det vil fremgå i et oplæg, som sendes rundt til folketingets partier.

- En møllebevaringsfond skal fungere på samme måde som en skibsbevaringsfond, der er sat i verden for at istandsætte gamle skibe. Jeg har en forhåbning om, at der kan afsættes fem millioner kroner til en møllebevaringsfond på finansloven, men det vil først kunne blive fra 2021, hvis det bliver til noget, siger Kristian Pihl Lorenzen.

Og en sådan fond vil ifølge transportordføreren kunne komme Børkop Vandmølle til gode.

- Det bliver som udgangspunkt møllefonde og frivillige foreninger såsom Børkop Vandmølles Venner, der kan trække på fondsmidlerne, fortæller Kristian Pihl Lorenzen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

SDU tilknytter skotsk professor

Debat

Vi skal sikre det frie ord meget bedre

CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Sønderborg

Privatskole vil udvide for 53 millioner - men det bliver uden kommunale kroner i garanti

Team Esbjerg For abonnenter

Norske Team Esbjerg-spillere i drillehumør: Vi håber ikke, at Jesper bliver alt for ked af det

Regionalt

Trods fald flere steder: Syv ud af ti kommuner i landsdelen er stadig over kritisk coronagrænse

Annonce