Annonce
Danmark

Folketingsmedlemmer får mere frihed til ytringer på Facebook

Thomas White/Reuters
Medlemmer af Folketinget får eksempelvis mere frihed til at omtale Tommy Robinson end andre, oplyser Facebook.

Folketingspolitikere har fremover "større råderum" til at ytre sig om den højreorienterede aktivist Tommy Robinson.

Det oplyser Facebook til Berlingske.

- Vi er en platform, der har en dyb respekt for demokratiske processer. Og det betyder, at vi har justeret måden, vi håndhæver vores regler på.

- I denne konkrete situation betyder det, at vi giver personer, der er valgt til Folketinget, større råderum til at omtale Tommy Robinsen på vores platforme end almindelige brugere, siger kommunikationschef Peter Münster til Berlingske.

Tommy Robinson hedder i virkeligheden Stephen Yaxley. Han er tidligere leder af English Defence League. Han er bandlyst fra en række sociale medier.

I februar 2019 blev han smidt af Facebook. Han er hos Facebook klassificeret som hadprædikant. Derfor bliver brugere, der deler opslag, som støtter eller hylder Tommy Robinson, sanktioneret.

Sker det gentagne gange, kan det føre til, at en profil bliver lukket.

I sidste uge fik debattørerne Lars Hedegaard og Aia Fog lukket deres profiler på Facebook.

De havde begge omtalt et arrangement, som Trykkefrihedsselskabet afholdt til ære for Tommy Robinson.

Facebook har ikke ønsket sig at sige noget om de konkrete forhold bag lukningen af disse profiler.

Det nye tiltag fra Facebook vil ikke betyde en generel frihed til alle former for ytringer fra folketingsmedlemmer. Situationerne vil blive vurderet fra gang til gang.

Men det kan i visse tilfælde i princippet betyde, at Facebook tillader hadytringer fra folketingsmedlemmer, som normalt ikke ville være tilladt hos øvrige brugere.

Det skriver Berlingske.

Ifølge BBC har Tommy Robinson blandt andet forbrudt sig mod Facebooks reglement flere gange. For eksempel skal han have beskrevet muslimer som "afskum".

Derudover skal han i et opslag have opfordret til at terrorisere og halshugge brugere, som følger koranen.

Og han har ifølge BBC også skrevet et opslag, hvor han opfordrer til at "føre krig" mod muslimer.

/ritzau/

Annonce
Link til den citerede artikel på Berlingskes hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Kolding For abonnenter

Venstre solo om at fastholde udskældt besparelse på ældre

Annonce